KAKVA TRANSFORMACIJA

Lidija Bačić propjevala i zaprijetila kraljici estrade Rozgi!

03.07.2014 u 10:15

Bionic
Reading

Zarazni stihovi koji su se širili kao epidemija - 'Dođe meni neki lik s bocom viskija, viskija, viskija, viski, viski, viskija, viskija, viskija, viski, viskija' i ' Al ako mi ne daš, ne dam ni ja tebi, ni ja tebi, ne dam ni ja tebi' - očito su prošlost. Pjevačica ih je koristila samo u svrhu privlačenje pažnje jer čini zaokret u karijeri

Otkako je izbacila svoj novi singl 'Krivi čovjek', splitska pjevačica Lidija Bačić utjerava strah u kosti drugim izvođačima.

Kako je 'srušila' Maju Šuput u vrckavosti, a Nives Celzijus u provokativnosti, Lidija se odlučila za preokret.

Čim je objavila pjesmu 'Krivi čovjek', mnogi obožavatelji pozdravili su njenu promjenu.


'Napokon! Nije ovo ništa drugačije, ovo je kako treba biti. Do sada si me nervirala ovim poskočicama. U ovoj pjesmi došli su ti do izražaja odličan vokal i tehnika, kako i treba. Snimaj ovakve pjesme, a one limunade ostavi onima koji ne znaju pjevati', komentar je na njenom službenom Facebooku ispod novog singla koji je dobio najviše lajkova.

'Pjesma je prekrasna i nema joj se što zamjeriti. U pjesmi 'Krivi čovjek' nesretno kolidiraju
odličan glas koji previše zavija i vuče na narodnjak s urbanom, modernom pjesmom i brojnim muzičkim citatima iz 1980-ih. Sve je ovo mogla biti odlična kombinacija, no ovako sam pomalo tužan zbog propuštene šanse', glasi drugi komentar na You Tubeu.

Očito je Lidija odlučila pomalo smiriti svoju nasrtljivost te povući ručnu nakon 'Vozačke dozvole' i pokazati svoje drugo lice.

Rezultat je nevjerojatan: nova pjesma je u 19 sati preslušana preko 20 tisuća puta. Napokon je Lidija pokazala da ima izvrstan vokal zbog kojeg drugi mogu samo strahovati. Ovim obratom u karijeri ona vjerojatno želi uzdrmati tron svojim sugrađankama - Severini i Jeleni Rozgi - jer definitivno ima i glas i stas.

Mnogi to ne znaju, ali Lidija je u glazbi od svoje sedme godine, a njen pohod na osvajanje estrade dogodio se 2012. duetom s Mladenom Grdovićem pod imenom 'Dalmatinac i Dalmatinka', objavljenom na njegovom albumu 'Za tebe živim ja'.

Iste godine Lidija je objavila pjesmu 'Crnokosi', kojom se predstavila na Splitskom festivalu.

Godine 2013. doživjela je procvat karijere. Objavila je pjesmu 'Naivna sam, ali nisam luda' u aranžmanu Branimira Mihaljevića, a iste godine i pjesmu 'Vozačka dozvola', kojom se predstavila na Splitskom festivalu, što joj je osiguralo medijsku pažnju.


Pitanje je kojim će putem Lidija dalje kročiti - hoće li se vratiti poskočicama ili će u prvi plan isticati svoj odličan vokal.