NAOMI CAMpBELL

Legendarna 'crna pantera' u suzama zatvorila najemotivniju reviju u Parizu

02.10.2023 u 18:53

  • +31

Alexander McQueen SS24

Izvor: Profimedia / Autor: RICK GOLD / CAPITAL PICTURES / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Vijest o odlasku Sarah Burton s pozicije kreativne direktorice brenda Alexander McQueen šokirala je modni svijet, a na aktualnom Tjednu mode u Parizu predstavila je posljednju kolekciju za britansku kuću

Finalnu reviju za britanski brend, u kojemu je provela gotovo tri desetljeća, Burton je učinila instinktivnim činom ženskog simbolizma.

'Ova je kolekcija inspirirana ženskom anatomijom, kraljicom Elizabetom I., krvavo crvenom ružom i Magdalenom Abakanowicz, transgresivnom i moćnom umjetnicom koja je odbila kompromitirati svoju viziju. Revija je posvećena Lee Alexanderu McQueenu, čija je želja uvijek bila osnažiti žene, te strasti, talentu i odanosti mog tima', uoči revije otkrila je 49- godišnja dizajnerica.

McQueenov duh, Burton je suptilno utkala u vlastitu viziju ženskog odijevanja, umjesto imitiranja neponovljive genijalnosti svojeg mentora, a svojoj viziji i vrijednostima ostala je vjerna i s posljednjom kolekcijom.

Pariška revija bila je emotivno iskren oproštaj na kojem je publika stajala i pljeskala, dok je dizajnerica, prvi put u svojoj karijeri, napravila puni krug pistom, primivši pohvale i ljubav koju itekako zaslužuje.

Njezinu posljednju kolekciju za britansku kuću zatvorila je legendarna Naomi Campbell, odjevena u srebrnu haljinu s mnoštvom resica i suzama u očima.

'Neizmjerno sam zahvalan Sarah i želim joj osobno zahvaliti za njezin rad u posljednja dva desetljeća, prvo uz Leeja Alexandera McQueena, gdje je njezina uloga bila ključna za njegov rad i uspjeh, a zatim kao kreativna direktorica od 2010. Kroz vlastito iskustvo, osjetljivost i talent, Sarah je nastavila razvijati umjetnički izričaj ove kultne kuće. Zadržala je i nastavila Leejevo naslijeđe, pažnju posvećenu detaljima i jedinstvenu viziju, dok je dodala svoj osobni, vrlo kreativni pečat', izjavio je za medije direktor francuske grupacije Kering, François-Henri Pinault, u čijem se vlasništvu nalazi brend čuvenog britanskog dizajnera.