POBIJEDIMO RAK DOJKE

Kupnjom omiljene kozmetike pomažete borbi protiv raka dojke

03.10.2013 u 15:29

Bionic
Reading

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja, SVE za NJU!, danas je u parfumeriji Douglas u trgovačkom centru Cvjetni obilježila pokretanje hrvatskog dijela kampanje Breast Cancer Awareness (BCA) koju su osmislile Estée Lauder Companies (ELC)

Prije samo nekoliko dana u svijetu i Hrvatskoj započelo je obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke, a u sklopu ovogodišnje kampanje pod nazivom 'SVE za NJU, najbolju prijateljicu', Udruga je u suradnji s tvrtkom Orvas plus predstavila dva seta proizvoda Estée Lauder i Clinique označenih ružičastom vrpcom, čijih će 50 posto maloprodajne cijene biti donirano za rad Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka.

Proizvodi će se moći do kraja godine kupiti u parfumerijama Iris Douglas, Müller i Anabella u Hrvatskoj. 'Rak dojke i dalje drži neslavno prvo mjesto po broju oboljelih i umrlih žena. Želimo to promijeniti! Upravo zbog toga nam je izuzetno drago što naši partneri prepoznaju djelovanje Centra za psihološku pomoć i što s njima ostvarujemo dugogodišnju suradnju. Razlog zbog kojeg sve ovo radimo su naše korisnice, žene koje svaki dan susrećete na cesti, a ni ne znate da im treba pomoć. One su naš pokretač i zato smo presretni svaki put kad vidimo da ovakvim suradnjama usrećujemo ponajprije njih', istaknula je dopredsjednica udruge SVE za NJU! u ime Almenke Balenović predsjednice Udruge. Svake godine se u svijetu komunicira poruka o važnosti borbe protiv raka dojke, a 2013. posebno se ističe zajedništvo.

'Mislim da je ovo najmanje što svi možemo dati u podizanju svijesti o borbi protiv raka dojke. Do danas je kampanja Breast Cancer Awareness diljem svijeta skupila više od 48 milijuna dolara za istraživanje, edukaciju i medicinske usluge. Ponosni smo na to što u Hrvatskoj nastavljamo uspješnu suradnju s udrugom SVE za NJU! već četvrtu godinu zaredom, a cilj nam je do kraja godine prikupiti 50.000 kuna za pomaganje rada udruge', ističe Lena Pleština division manager u Orvas plusu, distributeru proizvoda Estée Lauder.

UdrugaSVE za NJU! u mjesecu listopadu je pripremila zaista puno događanja, a ovim putem pozivaju se sve građanke i građane da im se 5. listopada pridruže na Cvjetnom trguod 10 do 16 sati, gdje će moći saznati više o mogućnostima zdravog života i prehrane, prevencije i borbe protiv raka dojke te ujedno kako biti podrška svojim bližnjima.