POŽELJNA FUNKCIJA

Kupaonica kao prostor za opuštanje

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Posjet wellness centrima mnogi si ne mogu priuštiti zbog nedostatka novčanih sredstava ili nedostatka vremena. No, rješenje ipak postoji! Pretvorite svoju kupaonicu u prostor za relaksaciju koji će osim zadovoljavanja osnovnih higijenskih potreba, postati prostor u kojem rado provodite vrijeme

Tempo suvremenog života i rada toliko je ubrzan da na kraju dana većina ljudi osjeća jedino umor i iscrpljenost. Preostaje vam jedino pronaći kvalitetno rješenje u okvirima vlastitog doma, koje će vam omogućiti potpuno opuštanje i ugodu kako biste bili što spremniji i odmorniji za novi radni dan.

www.interijerNET.hr

www.interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Spavaća soba ili dnevni boravak omogućuju različite načine opuštanja koji se imaju na umu pri uređenju ovih prostora, no kupaonica može pružiti dodatne oblike relaksacije poput onih u wellness centrima. Mala reorganizacija ovog prostora te zamjena nekih sanitarnih elemenata potpuno će promijeniti ugođaj vaše kupaonice i pružiti nove užitke.

Dimenzija kupaonice ne bi smjela biti ograničavajući faktor, jer se na tržištu nalaze elementi kupaonske opreme u različitim dimenzijama s istim ili sličnim vodenim, svjetlosnim, zračnim i ostalim efektima.

www.interijerNET.hr

www.interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U prostoru kupaonice osigurajte što veći umivaonik s dovoljno velikim i dobro (prirodno i umjetno) osvijetljenim ogledalom. U ženske relaksirajuće tretmane svakako spadaju različite kure za lice i cijelo tijelo, pa je poželjno da dimenzije ogledala odražavaju što veći dio figure.

Ovisno o veličini kupaonice, ugradite tuš ili ležeću kadu. Na tržištu su dostupni različiti modeli koji, ovisno o vašim željama i financijskim mogućnostima, kadu pretvaraju u uzburkanu vodenu površinu s različitim tipovima hidromasaža, svjetlosnim efektima, ali i luksuznim izdanjima s ugrađenim radio i TV prijamnikom. Unutar iste kabine moguće je osigurati saunu tako da u jednom elementu dobivate nekoliko sadržaja koje koristite prema potrebama.

Uz sva financijska ulaganja i potrebne radove, konačan efekt će biti potpun uz malo mašte. Primjenom mirisnih svijeća, eteričnih ulja, svjetlosnih efekata te uz zvuke opuštajuće glazbe, u svom novom relax prostoru moći ćete pronaći smirenje, ali i napuniti baterije za naredni dan.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mag. ing. arh. Monike Galović Dumendžić i mag. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi