ALKA VUICA:

Kuhanje na neki način doživljavam kao pitanje ženske časti

12.04.2014 u 10:53

Bionic
Reading

Alka Vuica svoje kulinarske vještine uspješno brusi u kulinarskom showu 'MasterChef' Nove TV

Iako nije bila pobjednica u ovoj emisiji, kantautorica nije imala ni loših tanjura.

'Kuhanje na neki način doživljavam kao pitanje ženske časti. Mislim da je kuhanje za ženu jednako važno kao i da bude uređena i da joj je kuća čista. To mi je sve nekako povezano', otkrila je Alka koja je pripremila brancina na tradicionalan način.

Najviše ju je brinuo izgled jela i njegova prezentacija. Svojim jelom je bila zadovoljna, ali je rekla da je bitno je li žiri zadovoljan.

'Sklona sam eksperimentiranju, iako se volim držati jela koja znam pripremiti i koja sam češće radila', komentirala je prije kušanja.

Nakon komentara žirija s Ivanom i Igorom, Alka je komentirala da se bori za tradicionalnu hrvatsku kuhinju.

'Bolje se osjećam kada kuham nešto što znam. Ali, mili Bože, snaći ću se i ako se susretnem s nečim što nikad nisam vidjela jer zapravo kod kuhanja je princip isti, a sve su ostalo nijanse', najavila je Alka nove izazove.

Ivana je spremala ribu drugi put u životu, a odlučila ju je ispeći na tavici u aromatičnom umaku uz gnjezdašca od luka i krumpira. Time je oduševila žiri i postala pobjednica dana,

U svom jelu Ivana se inspirirala Londonom. Kako kaže, pripremala je 'fish and chips' na hrvatski način.

Žiri je, kao i uvijek, o jelima vijećao savjesno. Dino Galvagno je kazao da iz dana u dan vidi napredak, a u ovom izazovu nije bilo loših tanjura.

'Jako sam sretna', izjavila je pobjednica devete emisije 'MasterChefa' Ivana Husar Mlinac te dodala da je splet okolnosti bio takav da je to što je zamislila, bilo uspješno i ukusno.

Ivana će u sljedećem izazovu, koji je ujedno i eliminacijski, imati određenu prednost. Na njoj je da tu prednost pametno iskoristi.