Američka međunarodna škola u Zagrebu

Kreću prijave za program stipendiranja mladih hrvatskih lidera

22.01.2014 u 09:48

Bionic
Reading

Objavljen je poziv za prijave za program stipendiranja mladih hrvatskih lidera (Croatian Young Leaders Scholarship Program). Riječ je o godišnjem programu za hrvatske učenike koji srednjoškolsko obrazovanje žele steći pohađanjem Američke međunarodne škole u Zagrebu, u trajanju do četiri godine

Kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske koji zadovoljavaju visoke akademske kriterije te kriterije postignuća u pogledu vodstva. Dobitnici stipendija dobivaju popust od 90 posto na visinu školarine.

Program stipendiranja izuzetnih hrvatskih učenika slabijih financijskih mogućnosti nudi priliku za prvorazredno međunarodno srednjoškolsko obrazovanje. Stekavši međunarodnu maturu (International Baccalaureate Diploma), stipendisti iz prethodnih godina po njegovu završetku otišli su na studij na vrhunska sveučiliša u Europi i SAD-u.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 28. ožujka

Više informacija i cijeli paket dokumenata za prijavu nalaze se na mrežnim stranicama škole na adresi www.aisz.hr

Američka međunarodna škola u Zagrebu, utemeljena 1966., pruža obrazovanje na engleskom jeziku djeci u dobi od tri do 18 godina. Akreditirala ju je Organizacija za stjecanje međunarodne mature (International Baccalaureate Organization) iz Ženeve i jedina je škola u Hrvatskoj akreditirana i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Školu u ovom trenutku pohađa 258 učenika iz 35 država (među ostalima iz Australije, Brazila, Jamajke i Koreje), kao i 63 hrvatskih učenika. Svi su nastavnici izvorni govornici engleskog jezika iz SAD-a, Ujedinjenoga Kraljevstva, Kanade ili Australije. Škola se sastoji od četiri dijela: vrtića, osnovne škole, više osnovne škole (6. - 8. razreda) i srednje škole.