TAKO LAKO

Kreativan nakit od gume za bicikl

24.07.2013 u 08:18

  • +9

Izrada narukvice od gume

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Naša majstorica reciklaže Snježana Richter bacila se na recikliranje gume

Nekoliko zanimljivih ideja vidjet ćete za koji tjedan u videoseriji 'Tako lako', a u današnjem foto tutorialu saznat ćete kako od probušene unutrašnje gume za bicikl izraditi zanimljivu narukvicu.

Materijal za izradu narukvice je potpuno besplatan i dostupan, jer ćete osim gume potrošiti tek jedan ukrasni vijak s maticom, a to ćete vjerojatno naći kod kuće ili užicati od nekog kućnog majstora. Od alata ćete trebati obične škare i kliješta za bušenje rupica (obično se njime buše rupe na koži i tkanini). Takva kliješta gotovo nikome ne trebaju svaki dan, pa ćete i njih lako posuditi ako nemate svoja.

Tehnika kojom se izrađuje narukvica vrlo je jednostavna i može se smatrati nekom vrstom pletenja, a svako pletenje zapravo je ponavljanje istih jednostavnih pokreta. U biti, čitava narukvica sastoji se od podjednakih kolutića gume koji se presavijaju napola, a krajevi svakog novog kolutića provlače se kroz rupice prethodnog… i tako dvadesetak puta, dok ne nastane narukvica. Iako je tehnika toliko jednostavna da se može dokučiti već iz pogleda na narukvicu, detalje ćete saznati korak po korak u fotogaleriji.

Naravno, istom tehnikom možete izraditi i ogrlicu, a uključite li maštu, možete osmisliti i kombinirani nakit dodajući gumi druge materijale (guma se posebno dobro slaže s metalom).

Više Snježaninih radova pogledajte na njenoj stranici

Više 'uradi sam' ideja pogledajte ovdje