TAKO CHIC

Kraljica Letizia pokleknula pred udobnim cipelama kakve obožavaju modne ovisnice

09.01.2024 u 18:23

Bionic
Reading

Prvi solo angažman u novoj kalendarskoj godini, uvijek elegantno odjevena španjolska kraljica obilježila je formalnim izdanjem sastavljenim od udobnih i bezvremenskih komada

Kao i svake godine, 6. siječnja, španjolska kraljevska obitelj organizirala je svoj prvi ovogodišnji službeni događaj u sklopu proslave Vojničkog Uskrsa, da bi ovog utorka kraljevske dužnosti obavljali zasebno.

  • +7
Španjolska kraljevska obitelj Izvor: Profimedia / Autor: MIGUEL CORDOBA / SIPA PRESS / PROFIMEDIA

Dok je španjolski kralj predsjedao sastankom u madridskoj palači Zarzuela, kraljica Letizia prisustvovala je događaju u sjedištu APRAMP-a (Udruge za prevenciju, reintegraciju i skrb o prostituiranim ženama).

Na ovom angažmanu oslonila se na udobnost bazičnih komada poput novog sakoa od tvida, ali i ravnog modela obuće kakve posljednjih mjeseci osobito favoriziraju ljubiteljice mode.

Uvijek besprijekorno dotjerana španjolska kraljica već je imala priliku dokazati svoju naklonost komadima od tvida - elegantne tkanine koju je čuvena Coco Chanel popularizirala 20-ih godina prošlog stoljeća.

  • +2
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Jesus Briones/GTRES / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novi primjerak sakoa od tvida s kojim se pohvalila jedan je od najposebnijih u njezinom ormaru zbog svog značenja. Riječ je o dizajnu u crvenim, bijelim i crnim tonovima sa zlatnim gumbima koji su izradile žene udruge koju je ovog utorka posjetila

Ovo nije prvi put da kraljica nosi uniformu solidarnosti u korist ove organizacije koja radi na prevenciji i iskorjenjivanju seksualnog iskorištavanja i trgovine ljudima. Godine 2021. debitirala je sa sivom haljinom brenda Ulises Mérida čija je prodaja bila namijenjena financiranju španjolske udruge APRAMP.

Kraljica je ovaj odjevni predmet kombinirala s modernim crnim hlačama široke siluete i duljine do gležnja, kao i s predimenzioniranim štofnenim kaputom u istoj boji. Cjelokupan look zaokružila ultraudobnim a istovremeno iznimno popularnim modelom ravnom obuće.

Udobnost je protekla godine prevladala na modnoj sceni zahvaljujući ponovnom oživljavanju ravnih cipela poput balerinki i njihovih bezbrojnih varijanti, poput Mary Jane za kakvu se opredijelila španjolska kraljica.

Njezin odabir pao je na verziju od sjajne crne kože s ovalnim vrhom i neizostavnim detaljem remenčića oko gležnja.

Supruga Felipea VI ovim izdanjem još jednom je pokazala svoje majstorstvo kada je riječ o slanju jakih poruka modnim odabirima, što je za nju sasvim uobičajeno.