ANNA WINTOUR

Kraj jedne ere: Najmoćnija žena modnog biznisa napušta Vogue?

03.04.2018 u 10:59

Bionic
Reading

Sve su glasnija šuškanja kako ozloglašena Anna Wintour ovog ljeta planira odstupiti s pozicije glavne urednice američkog izdanja magazina Vogue - funkcije koju je obnašala punih 30 godina

Prema medijskim napisima, 68-godišnja urednica odlazi iz Voguea i medijske kompanije Condé Nast, u kojoj je obnašala funkciju umjetničke direktorice od 2013. godine. Odstupanje s navedenih pozicija Anna namjerava realizirati nakon vjenčanja 30-godišnje kćeri Bee Shaffer u srpnju.

  • +9
Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako brojni izvori inzistiraju na tome da je Anninom vremenu u medijskoj kompaniji Condé Nast došao kraj, tvrtka je promptno odbacila glasine, no poricanje glasnogovornika Condé Nasta nije zaustavilo daljnja nagađanja javnosti.

Osim glasina o Anninom odlasku iz Voguea, pojavile su se i one o zamjeni. Izvori tvrde kako bi na njezino mjesto uskoro mogao zasjesti 46-godišnji Edward Enninful, usprkos činjenici da je nedavno postao glavni urednik britanskog izdanja magazina.

  • +20
Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Enninfulu nije nikakva nepoznanica preuzimanje visoke pozicije nekog iskusnog modnog veterana, a navedeno je potvrdio postavši novi urednik britanskog Voguea, pri čemu je zamijenio dotadašnju urednicu Alexandru Shulman, koja je vođenju britanskog izdanja modne biblije posvetila 25 godina života.