VI PITATE, MI ODGOVARAMO

Koliko ulja smije trošiti moj Passat?

Bionic
Reading

Posjedujem Passat 5+ sa 130 KS. Od mijenjanja ulja prešao je 65.000 km i do tada nije potrošio ni kapi, međutim sad sam primijetio da na mjeraču nedostaje možda nekih dva milimetra pa me zanima kolika je normalna potrošnja?

Prema podacima iz kojih se vidi da je vozilo prešlo 65.000 km, pretpostavka je da motor nije previše istrošen. Kod svakog motora tako i kod navedenog TDI-a određena potrošnja ulja je normalna. Prema specifikacijama potrošnja ulja može čak ići i do litre ulja na 1.000 km što uistinu predstavlja veliku količinu. Kako je ukupna količina ulja u vašem vozilu nešto ispod četiri litre, tako dva milimetra na razini šipke predstavlja malu potrošenu količinu. Obaveza je svakog vozača redovita kontrola razine ulja u motoru te prema potrebi i nadolijevanje. Obratite pažnju na ispravnu specifikaciju ulja prema uputi proizvođača vozila.

Ako i sami imate problema s automobilom, šaljite nam upite na e-mail autozona@t-com.hr. Na vaša pitanja odgovara viši tehnički savjetnik Auto Krešo Trgovine d.o.o. Bojan Kopše.