TVRDE ZNANSTVENICI

Koliko ste sretni, ovisi o vašem partneru

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.03.2011 11:28
  • Objavljeno 07.03.2011 u 10:10
ljubav par

ljubav par

Izvor: Corbis / Autor: Chev Wilkinson/cultura/

Koliko vaša sreća ovisi o vašem partneru? Poprilično, ako bi se pitalo znanstvenike koji su proveli istraživanje te dokazali da količina sreća ovisi o tome koliko je sretan i zadovoljan vaš partner

Možda rezultati ovoga istraživanja neće iznenaditi vjenčane parove koji su se uvjerili da je prilično teško izbjeći utjecaj depresije i tuge s kojom se bori njihov partner. Međutim, ova studija

baca novo svjetlo na održavanje mentalnog i fizičkog zdravlja parova tijekom godina provedenih zajedno te isto tako pomaže parovima da razumiju i lakše riješe emocionalne probleme.

Istraživanje objavljeno u časopisu Developmental Psychology potrajalo je čak 35 godina te je u njemu sudjelovalo čak 178 parova u intervalima od sedam godina. Znanstvenici su bračne parove nasumično uspoređivali s onima koji nisu u braku te otkrili da u obje skupine postoje velike sličnosti u sreći te promjenama razine sreće tijekom vremena.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu British Columbia u Vancouveru, na čelu s Christiane A. Hoppmann, tvrdi da opća razine sreće supružnika i parova ima tendenciju sličnosti i u većoj mjeri nego nasumično spojeni muškarci i žene.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi