NEPROLAZNA LJEPOTA

Koliko se s godinama promijenila Sophia Loren

21.09.2012 u 08:00

Bionic
Reading

'Sve što vidite dugujem špagetima', jedna je od najčešće citiranih izjava koje je Sophia Loren dala na pitanje otkud joj te zanosne obline. Danas joj je 78 godina, još je beskrajno šarmantna, elegantna i još uvijek britka na jeziku i poslovno aktivna. Prisjetili smo se kako se mijenjala kroz više od pedeset godina karijere

Najpoznatija talijanska glumica svih vremena, Sophia Loren, upravo je proslavila 78. rođendan. Još prije dvije godine učestalo se pojavljivala na crvenim tepisima promovirajući svoj film Nine', te je bila vrlo zapažena kao njegovana, staložena dama koja i dalje njeguje besprijekoran modni stil. To nije bio njezin posljednji angažman, lani je posudila glas kao Mama Topolino u animiranom filmu 'Auti 2'. Gdje joj je kraj?

Do danas se slavna ljepotica nije odrekla dubokih dekoltea, štikla, raskošnih frizura, ni bisera oko vrata i naušnica. Vedra je duha i često ističe da ljepota dolazi iznutra. Znala je istaknuti da je za njezin besprijekoran ten i dobro zdravlje uvelike zaslužno i maslinovo ulje - obavezno je na njezinu tanjuru, ali i na koži putem kupki. Cijeli su joj život sugerirali da sredi nos i brkove, no to joj nije padalo na pamet.

Tijekom svoje bogate karijera slomila je mnoga srca, za njom su uzdisali svi, a glavu potpuno izgubili i najveći zavodnici svog vremena, poput Caryja Granta i Petera Sellersa. No ona se od svoje 23. godine života držala izabranika svog srca Carla Pontija koji je umro prije pet godina.

Na proboj u svijet glume Sophiju Loren natjeralo je siromaštvo, i to kad joj je bilo 15 godina (ne zaboravimo da je rođena između dva rata). Dok se kao mala smatrala ružnom, izrasla je u ljepoticu te je u Rimu dobivala poslove modela za ilustrirane romantične priče, čime je uzdržavala svoju obitelj. Tek je sa 23 godine počela dobivati veće uloge, da bi 1960. osvojila i Oscar za film 'La Ciociara'.

Budući da ovdje stavljamo naglasak na njezinu ljepotu, napomenut ćemo da je i sa 72 godine osvanula na Pirellijevom kalendaru, uz mlade Penelope Cruz, Hilary Swank i Naomi Wats. I nije tu čast dobila zbog slavnog imena i prezimena, već je na tim fotkama doista zračila seksipilom.