ODNSO PREMA KARIJERI

Koliko posao utječe na naš život?

Bionic
Reading

Mnoga pitanja vezuju čovjeka današnjice uz odnos sa karijerom, tj. poslovnim segmentom života. Kako na poslu provodimo sve više vremena, tako je odnos prema karijeri znatno napredovao na ljestvici životnih prioriteta. Odnos sa poslom, pogotovo ako je uvjetovan i neželjen, može pojedincu oduzeti enormnu količinu životne energije kroz emocije straha, frustracije, nezadovoljstva...

Promjena percepcije
Bez obzira u kojoj fazi se karijera nalazi i da li ta faza podrazumijeva promišljanje o promjeni posla, novo zapošljavanje ili napredovanje na postojećem poslu, ključno je ostati staložen i realno percipirati svoju trenutnu poslovnu poziciju. Bilo kakvu akciju se spremali poduzeti, a da bi nam ta akcija dala željene rezultate, potrebno je prvo shvatiti kako se zapravo osjećamo, koje emocije iskušavamo u svom trenutnom odnosu prema poslovnoj poziciji. Nadalje, važno je shvatiti kako se te emocije reflektiraju na ostale dijelove života, primjerice obiteljski život, emocionalne veze, odnose sa prijateljima i sl. Svi ovi elementi pomoći će nam shvatiti koliko zapravo poslovna pozicija ima utjecaja na naš cjelokupan život.

Važnost ispravne ciljne strukture
Koliko god smo svjesni svih emocija koje proživljavamo i preslikavamo iz poslovnog segmenta, toliko je isto tako važno da u pripremi akcije željene promjene napravimo konkretne i osmišljene korake. Ukoliko nam je usmjerenje promjena poslovnog okruženja, tada je važno obratiti pozornost na motivaciju koja nosi ta promjena. Primjerice, motivacija koja sadrži u sebi samo novčani iskorak često puta nije i najbolja motivacija. Mnoga istraživanja pokazuju da pozitivne efekte povišice ljudi percipiraju svega 60 dana nakon što se dogodi. Naime, povišica je samo posljedica onoga što su oni radili u prošlosti. Kvalitetna ciljna struktura je orijentirana na realno sagledavanje sadašnje pozicije i pravilno usmjeravanje ka budućnosti.

Usklađeni akcijski koraci
Kako bi vam koraci koje trebate poduzeti bili jasniji, stavite sve do sada navedeno na papir i dobit ćete puno jasniju sliku objektivne situacije. Pri tom se možete služiti i jednostavnom vizualizacijom onoga što vi želite biti kada se desi promjena i kakva raspoloženja želite osjećati u novoj poziciji. Također vizualno 'prohodajte' konkretne korake koje trebate poduzeti u svakodnevnom životu da biste ostvarili viziju željene poslovne pozicije i te korake zapišite na papir. Vrlo je važno svakodnevno pogledati i komuncirati sa onim što ste zapisali, ili možda nacrtali, na papiru, kako biste svoju podsvijest 'navikli' na potpuno novu sliku vašeg poslovnog dijela života.

Proaktivnost kao intencija, a ne reakcija
Važno je imati na umu da je odlika bilo koje uspješne akcije proaktivnost, za razliku od reaktivnosti nakon što se nešto već dogodilo. Za početak, prisjetite se jednog događaja u svom životu kada ste radili nešto što vas je ispunjavalo, gdje ste bili nadahnuti i zadovoljni. Sjajna vijest za sve nas je da takve osjećaje možemo uvijek 'izvući' na površinu, a koristeći ove jednostavne upute to možemo primjeniti i pretvoriti u novu i svježu stvarnost u poslovnom životu.

Otkrijte i naučite kako usmjeravati i upravljati svojim životom na uspješan, jednostavan i uzbudljiv način. Pozivamo vas na besplatno predavanje 'Upoznajte Victory Balance' koje će se održati u Zagrebu. Naučite zašto ne uspijevate ostvariti svoje ciljeve, zašto ih ostvarujete na teži način ili ih uopće ne možete definirati. Ostvarite svoju osobnu duhovnu evoluciju, istražite svoj životni put kroz odmak od konvencionalnih sustava znanja koristeći praktične, primjenjive i moćne koncepte osobnog rasta. Victory Balance je inovativni, holistički sustav razvoja osobnih potencijala koje aktivirate kroz:
- zanimljive radionice i seminare
- stimulativan rad u manjim grupama
- usvajanje vrhunskih tehnika osobnog razvoja

Svima vama koji koji dođete na ovo predavanje autor i voditelj sustava Victory Balance, certificirani Life Coach, Viktor Janković poklanja besplatnu osobnu konzultaciju u kojoj će istražiti vašu podsvjesnu strukturu i ukazati na eventualne blokade koje vas sprječavaju i ometaju u ostvarenju onoga što želite, te vas usmjeriti kako sve to nadvladati i stvoriti balansiranu, stabilnu i učinkovitu strukturu koja će raditi za vas.

Predavanje je besplatno i održati će se 10.06.2013. u 18h u Zagrebu, Andrije Žaje 43. Više informacija potražite ovdje