IMATE LI I I VI PRETRPAN ORMAR?

Koju odjeću trebate zadržati, a s kojom se pozdraviti

23.01.2016 u 08:28

Bionic
Reading

Slaganje ormara nije lagan posao, posebno kada sve skinete s polica i gledate u hrpu odjeće. No uz nekoliko savjeta moguće je pametno odbaciti ono što vam ne treba, dati prijateljicama ili u humanitarne svrhe, a da drugi dan ne zaključite da više nemate što odjenuti

Pravilo deset sekundi

Kako vadite odjeću iz ormara, razmislite o svakoj krpici i zapitajte se nosite li je, a ako odlučujete više od deset sekundi, znači da vam nije pri srcu. Takve krpice stavite sa strane pa poslije odlučite idu li u donacije ili ćete im dati još jednu šansu...

Boje, uzorci i printovi

Svejedno je jeste li osoba koja rado nosi boje ili otkačene komade s uzorcima i printovima, uvijek treba imati neutralnu odjeću koju možemo složiti s ostalom. Za one koji više vole klasično odijevanje omjer treba biti oko 60 posto neutralne odjeće s 40 posto boja, uzoraka i printova, a ako više volite boje, neka bude obrnuto.

Odjeću na vrhu volimo više

Možda ste primijetili da se na policama pri vrhu svake skupine uvijek nalaze stvari koje češće i rado nosimo dok je na dnu ono što zapravo zauzima mjesto. Neka vam to bude jedna od smjernica prilikom čišćenja i bacanja onoga što više ne nosite.

Minimalno tri kombinacije

Još jedan zgodan savjet jest da za svaki komad ocijenite ide li u minimalno još tri kombinacije. Tada ćete ga češće nositi i vrijedi ga zadržati.

Iznošeni i uništeni komadi

Ukoliko omiljena košulja ima malu mrlju ili je vesta već prepuna mucica koje se teško uklanjaju, veće su šanse da ih više nećete nositi pa je vrijeme da se odreknete takvih stvari, koliko god vam bile drage ili imaju kakvu sentimentalnu vrijednost.

Više istih komada

Volite određenu boju ili kroj pa ste natrpali ormar istim stvarima? One novije ostavite, a starije podijelite.

Pamučne stare majice

Njih ne morate nužno baciti jer su odlične za brisanje i čišćenje ako ih izrežete i napravite krpe od njih.

Izvucite pouku

Sortiranje i slaganje odjeće oduzet će vam puno vremena pa se toga sjetite idući put u šopingu i nemojte ponavljati iste pogreške.