PREDMET ŽUDNJE

Kojoj bolje stoji 'it' haljina, Amal ili Hailee?

01.03.2017 u 05:53

  • +4

Amal i Hailee u istoj haljini

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Haljina inspirirana košuljom američkog brenda Monse u razmaku od nekoliko dana nosile su mlada glumica Hailee Steinfeld i najpoznatija odvjetnica na svijetu Amal Clooney

Istu sivu haljinu s roza prugicama i efektnim čvorom u razmaku od četiri dana odjenule su glumica u usponu Hailee Steinfeld i nova modna ikona Amal Clooney.

Hailee je svilenu haljinu odjenula na zabavu Swarovski u New Yorku, a efektna kreacija zapravo je dekonstruirana košulja koja se kopča naopačke, a čvor na rubu haljine napravljen je od dva lažna rukava. Mlada glumica haljinu iz kolekcije Fall 2016. nosila je na  jednostavne crno-srebrne sandale s visokim potpeticom.

Amal je istu haljinu nosila na malo drugačiji način, ostavivši je malo više otkopčanu otraga zbog čega joj je haljina otkrivala jedno rame, a look je upotpunila naušnicama s biserima i dijamantima, metalik clutch torbicom Jimmyja Chooa i metalik srebrnim Diorovim štiklama.

Brend Monse star je jedva godinu dana, no u rekordnom roku postao je jedan do poželjnijih na modnoj sceni. Iza njega stoji modni dvojac Laura Kim i Fernando Garcia koji su zanat pekli u modnoj kući legende američkog dizajna Oscara de la Rente, a prvu su kolekciju predstavili u rujnu prošle godine na njujorškom tjednu mode. Oduševili us modne kritičare, ali ne manje važno i brojne stiliste koji su požurili svoje slavne klijentice odjenuti u njihove kreacije.

Među prvima su Monse nosili Sarah Jessica Parker, Amal Clooney, Selena Gomez, Siena Miller, Lady Gaga i mlada oskarovka Brie Larson, a u novoj kolekciji ovog uspješnog brenda prevladavaju inovativne dekonstruirane košulje koje su pretvorili u glamurozan komad odjeće kakav bi svaka žena poželjela imati u ormaru.

Haljina je predstavljena na NYFW-u u veljači ove godine