'ŠTO prirodnije, tIM bolje'

Koje su kratke frizure 'in', a koje 'out' ove sezone? Frizerski stilisti imaju odgovor

20.05.2021 u 21:00

Bionic
Reading

S visokim ljetnim temperaturama, dame s dugom kosom nerijetko posežu za različitim ukosnicama ili gumicama za kosu kako bi provođenje vremena na vrućinama bilo utoliko izdržljivije. S druge strane, dame s kratkom kosom nemaju takvih problema

Osim što su posebno praktične u ljetnim mjesecima, kratke frizure posjeduju kul faktor kao nijedne druge. Koje su verzije kratkih frizura 'in', a koje 'out' ove sezone, pitanje je na koje su odgovor dali poznati frizerski stilisti.

Out: Klasična pixie frizura

In: Hairline bob frizura

Klasična pixie frizura dječačkog šarma prije svega impresionira svojim kratkim slojevima kose koji izgledu daruju drski karakter. Iako su i dalje poželjne, u popularnosti ih ove sezone zamjenjuje takozvana hairline bob frizura. Za naziv ove specifične verzije bob frizure zaslužan je poznati frizerski stilist Chris McMillan, a svjetsku slavu stekao je legendarnom Rachel frizurom koju je stvorio za Jennifer Aniston krajem 90-ih.

Najbolji primjer hairline bob frizure u svijetu slavnih ima nećakinja holivudske miljenice Julije Roberts, a odnosi se na vrstu frizure koja se tradicionalno nosi s razdjeljkom po sredini li na bočnoj strani te prednjim pramenovima prebačenim iza ušiju.

Out: Uglađena bob frizura

In: Valovita bob frizura

Savršeno ravan bob, iako je i dalje tražen u frizerskim salonima, nije toliko prigodan za ljetne mjesece u godini. U njima, zamijenit će ih valovite verzije ove zahvalne frizure kojim brojne dame ne mogu odoljeti.  Vrućina, morska sol i prirodno sušenje kose u ljetnim mjesecima redovito rezultiraju valovitim izgledom kose što je danas itekako poželjno. 'Minimalni napor' glavni je moto ljetne sezone kada govorimo o stiliziranju kose, a frizerski stilisti savjetuju da svoju bob frizuru češće šišati kako njezin valoviti izgled ne bi izgubio formu.

Out: Lonac ili 'kahlica' frizura

In: Neuredne frizure

Često povezivana sa starim fotografijama djece čije su se majke odlučile igrati frizera kada je došlo vrijeme za šišanje, takozvana lonac ili 'kahlica' frizura s godinama je zaradila omražen status, a umjesto nje danas se nose frizure s neuredno ošišanim šiškama i pramenovima. I u slučaju ovog tipa frizure vrijedi pravilo 'što prirodnije to bolje', s naglaskom na prirodnoj strukturi kose.

Kosu ošišajte do ramena i dodajte joj šiške koje će najbolje pristajati vašem obliku lica, a zauzvrat uživajte u kul, prirodnom i jednostavnom izgledu frizure jednostavne za njegu.

  • +3
Bob frizure Izvor: Profimedia / Autor: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia