NAJDRAŽI PROŽDRLJIVCI

Koje povrće psi smiju jesti

14.03.2017 u 15:43

Bionic
Reading

Psi mogu jesti sve i svašta, pa im nije naodmet povremeno dati nešto i s ljudskog stola, no valja na pameti imati nekoliko stvari kad to činite

Želite li se zdravije hraniti? Zašto samo vi? Možete i svom psu usput ubaciti pokoju voćku i malo povrća na tanjur.

Iako ljubimci dobivaju sve što im treba svojom hranom, psi svaki izlet u nepoznato doživljavaju kao poslasticu. Između ostalog, zato vole zaroniti u smeće.

Psima, stoga, možete uvijek kao nagradu dati kuhano povrće ili određene voćke, no morate paziti da na njima nema previše soli, češnjaka ili luka.

Mogu jesti brokulu, no ne prečesto. Krumpir će također razveseliti psa, no ni slučajno mu ga ne smijete dati sirovog.

Psi će rado pojesti tikvicu, kao i zeleni grašak. Banane će ih sigurno razveseliti, pogotovo ako ste ih prije toga narezali i zaledili. Zaleđene kriške dobar su način da izbjegnete nered.

Obožavaju i jabuke, no morate paziti da im date samo kriške, a ne i dio s košticama. Ti dijelovi jabuke mogu biti štetni za pse.

Mrkve su također vrlo popularne kao dio pseće prehrane. Mogu jesti i krastavce, no kao u slučaju jabuka, pobrinite se da nema koštica.

Psima nikad ne biste smjeli davati nijedno povrće iz roda luka. To uključuje češnjak, bilo koji luk, poriluk i vlasac.

Grožđe i grožđice također pripadaju zabranjenoj hrani za pse, a trebali bi izbjegavati i breskve, trešnje, nektarine i šljive.

YouTube Autor: YouTube