BUDITE U TOKU

Koje ljetne trendove prigrliti, a koje zaobići

27.05.2015 u 08:33

Bionic
Reading

Svaka sezona donosi nove trendove, svidjelo nam se to ili ne. Nekad se te modne inovacije ili reinterpretacije odnose na udobne stvarčice poput tenisica ili lepršavih maksi haljina koje se sviđaju većini, a nekad je u pitanju odjeća koja nije za široke mase, poput npr. gladijatorica ili kratkih topova

Bez obzira na aktualna modna strujanja, uvijek birajte odjeću od prozračnih, prirodnih materijala poput pamuke, lana ili svile kako bi koža na ljetnim vrućinama mogla lakše disati. Za prevrtljive ljetne dane oboružajte se i vesticom ili kardiganom koji vam stane u torbu.

Ipak, modni stručnjaci slažu se u jednom - ovoga ljeta sigurno nećete pogriješiti s nekoliko trendova koji će se svidjeti većini zaljubljenica u modu.

Što će se svidjeti svima:

Traper

Denim je vječni modni klasik s kojim ste uvijek u trendu. Ove sezone bez razmišljanja uskočite u košulje, suknje, haljine ili kombinezone od denima i uživajte u nonšalantnoj vibri koju nosi. Odlična stvar je to da ga lako možete kombinirati s onim što već imate u ormaru.

382986,383053,383052,382928Pepita uzorak

Modni stručnjaci kažu da je pepita novi karo ili točkasti dezen. Ovaj retro uzorak koji je vladao 50-ih i 60-ih izgleda najbolje na suknjama, uskim haljinama ravnog kroja ili na uskim hlačama. Krpice pepita uzorka izgledaju odlično u kombinaciji s traperom, a možete ih nositi i s tenisicama ili štiklama, ovisno o prigodi, piše The Huffington Post.

Haljine naglašenog struka

Ima li što udobnije od lagane ljetne haljine naglašenog struka s remenom? U ovakvoj haljini bili bismo cijelo ljeto, a savršena je i za poslovne žene koje ljeti muku muče s kombinacijama primjerenima za ured. Bitno je odabrati kroj koji odgovara građi tijela, a remen će naglasiti struk. Umjesto klasičnog remena, haljinu možete ukrasiti debljom satenskom trakom ili maramom.

Što će se svidjeti samo nekima

Gladijatorice

Iako su najavljivane kao velik trend ove sezone, a trendseterice poput Heidi Klum ili Eve Longorije naprosto ih obožavaju, gladijatorice nisu baš za svaki ukus (ni građu tijela). Osim toga, ukoliko nisu napravljene od prirodnih materijala, postoji mogućnost neugodnog urezivanja remenčića, žuljeva, oticanja nogu i 'proklizavanja' stopala. Najudobnije za nošenje su gladijatorice dužine do gležnja i načinjene od prirodnih materijala.

Resice

Ovaj trend već se nekoliko sezona sramežljivo pojavljuje i čini se da nije baš dobio previše pristalica. Resice smo vidjeli na modnim revijama poznatih kuća Sonia Rykiel, Proenza Schouler, Giambattista Valli, Isabel Marant… OK, slažemo se da izgleda simpatično na torbama ili ljetnim festivalskim majicama, ali to bi bilo to.

Brušena koža

Ljeto i brušena koža? Ovaj spoj ne zvuči obećavajuće na plus 30 celzijevaca!