LOŠE NAVIKE

Koje beauty greške nesvjesno radite svaki dan?

03.06.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Često nosite konjski rep, stalno dodirujete lice, perete kosu svaki dan. Ovo su samo neke beauty greške koje svaki dan nesvjesno radite svojoj koži, koži, kosi i licu, a koje dugoročno gledano mogu pokvariti vaš ten i oštetiti kosu

Mi vam otkrivamo kojih to grešaka ili loših navika niste svjesni, a koje će vam pokvariti trud koji svakodnevno ulažete u njegu i ljepotu.

Idete u krevet s make-upom
Ovo je vjerojatno beauty pravilo koje ste prvo naučili i koje je svatko do svoje 18 već morao usvojiti. Odlazeći u krevet sa šminkom dozvoljavate mastima, uljima i odumrlim stanicama kože da se akumuliraju tijekom noći. Zbog šminke na očima riskirate i konjunktivitis i crvenilo očiju. Stoga umjesto da ujutro pokušavate sat vremena popravljate posljedice zaboravljenog make-upa, prije spavanja uvijek temeljito očistite kožu.

Četkicu za nanošenje rumenila niste oprali od devedesetih
Činjenica je da će, ukoliko ne perete redovito svoju četkicu, ona postati leglo bakterija, prljavštine i naslaga masti i ulja. Prenositi to na kožu najgore je što možete napraviti svom licu tijekom nanošenja make-upa. Prljava četkica može uzrokovati iritaciju i nastanak akni. Preporuka je četkicu prati bar jednom tjedno. Četkicu operite u toploj vodi s malo antibakterijskog gela.

Stalno dodirujete lice
Nesvjesno tijekom cijelog dana  dodirujete lice. I to radite često. Dok slušate, dok razgovarate, dok čitate, kada ste pod stresom ili iznenađeni. No imajte na umu da vaše ruke nisu čiste te da prljavštinu i bakterije prenosite na osjetljivu kožu lica. Ukoliko ne perete ruke svakih nekoliko minuta, ne dirajte lice. Možda mislite da je jednostavno 24 sata ne dirati svoje lice, no iznenadit ćete se koliko naporno može biti ne doticati ga.


Previše se njegujete
Da, i to je moguće. Spadate li u skupinu žena koje svaki dan peru kosu, prave piling lica i tijela? Ako su odgovori potvrdni, možemo zaključiti da se njegujete previše. Kosu bi trebalo prati maksimalno dva ili tri puta tjedno. Ironično, ali što više perete kosu, bit će masnija i brže će se mastiti. Isto vrijedi i za kožu. Bez obzira na to koliko se svježe osjećali tik iza pilinga,  često ispiranje može poremetiti Ph kože, isušiti je, a koža vam može postati još osjetljivija. Uostalom, čestim pilinzima uklanjate i zaštitni sloj kože.

Rijetko mijenjate šminku i zaboravljate provjeriti rok trajanja

Sjećate li se kada ste posljednji put kupili maskaru ili ruž za usne? Koliko je star onaj omiljeni puder koji trenutačno koristite? Zastarjeli make-up može uzrokovati alergijske reakcije, iritaciju kože, akne, infekcije, konjunktivitis. Evo kratkog vodiča koji će vam otkriti koliko često morate mijenjati određene proizvode. Maskaru svaka tri do šest mjeseci. Olovku za oči, puder i rumenilo svaka 24 mjeseca. Sjenilo za oči i ruž za usne svakih 12 mjeseci.

Stavljate regenerator na tjeme

Čak i ako imate najluksuzniji, najglamurozniji i najmirišljaviji regenerator za kosu, nikada ga nemojte stavljati pri korijenu kose. Nanesite ga samo na vrhove kojima i treba dodatna njega, a to će pomoći obnavljanju oštećenih vrhova. Tijelo prirodno proizvodi masnoću, pa kosu pri tjemenu ne treba dodatno omekšavati. Regenerator će samo pridonijeti stvaranju dodatne masnoće i poremetiti prirodni balans.

Nosite konjski rep 24 sata sedam dana u tjednu
Možda izgledate preslatko kose stegnute u visoki konjski repić, no konstantno zatezanje kose i tjemena ne čini dobro. Kako bi vam se vlasi izmučene svakodnevnim stezanjem u gumice oporavile, za konjski rep se odlučite dva puta u tjednu.