PROMJENA SPOLA

Kći pjevačice Cher i službeno postala muškarac

07.05.2010 u 18:36

Bionic
Reading

Četrdesetjednogodišnja kći pjevačkog para Cher i Sonny jučer je u Santa Monici i službeno postala muškarac te promijenila ime u Chaz, godinu dana nakon što je prošla operaciju promjene spola

'Danas je sud odobrio promjenu imena, kao i službenu promjenu spola. Chaz je iznimno sretan. Ovo je važan korak na njegovom putu i omogućit će mu promjenu dokumenata koji predstavljaju njegovo pravo ja', istaknula je Chazova odvjetnica Kristina Wertz.

Prošle godine Chaz je odlučio pokrenuti niz operacija promjene spola nakon što je prošao odvikavanje od alkohola.

'To nije bila ishitrena odluka. Na terapiji sam već dugi niz godina, nakon što sam se odviknuo od alkohola 2004. godine', pojasnio je:

'Otkad sam bio dijete, osjećao sam se kao muško. Nije bilo mnogo ženstvenog u meni. Mislim da je spol nešto što se nalazi između ušiju, ne među nogama. Dugo mi je trebalo dok sam prihvatio samog sebe i poduzeo nešto po tom pitanju. Bližila mi se četrdeseta i bilo je sad ili nikad.'

Muške hormone uzima od početka 2009.godine, no cjelokupni proces će potrajati oko pet godina te će do kraja života morati uzimati testosteronske pripravke.

Chaz živi u Los Angelesu s dugogodišnjom djevojkom Jennifer Ellom.