Na visini zadatka

Kate Middleton još jednom odala počast i to zapanjujućom ogrlicom od japanskih bisera, omiljenim kraljičinim nakitom

19.09.2022 u 12:54

Bionic
Reading

Posljednji ispraćaj kraljice Elizabete povijesni je trenutak, a Kate Middleton i ovog puta je bila na visini zadatka je bila stigavši besprijekorno odjevna u pratnji svoje dvoje djece, princa Georgea i princeze Charlotte. Posebnu pažnju privlačio je nakit kojem je odala posebnu počast kraljici

Smrću kraljice Elizabete II otišla je posljednja ikona 20. stoljeća, a ovakav oproštaj u Ujedinjenom Kraljevstvu nije se odigrao od šezdesetih godina. Britanija se od jutra priprema na veliki ispraćaj Njezina Veličanstva tijekom kojeg vodeće uloge imaju članovi kraljevske obitelji. 40-godišnja Kate Middleton odlučila se za elegantni crni komplet dok se pridružila starijim članovima kraljevske obitelji kako bi odali počast kraljici u Westminsterskoj opatiji.

Kate Middleton, koja je nakon kraljičine smrti ponijela titulu princeze od Walesa, za ovaj povijesni i svečan trenutak igrala je na provjerenu kartu elegancije. Odjenula je crni kaput-haljinu, model A-kroja koji decentno naglašava struk te se u naborima širi prema dolje. Riječ je o besprijekornom modelu haljine u kakvom se Kate inače odlično snalazi i često nosi u svečanim prigodama, a na glavi je nosila crni šešir s mrežastim veom.

  • +11
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: BBC / Ferrari / Profimedia

Haljina je na rukavima imala po tri gumba te kopčanje na preklop. Uz nju je nosila i crne, vrlo klasične salonke, a posebnu pažnju privlačili su modni dodaci koji, kao i inače, su bili pomno birani.

  • +26
Princ George i princeza Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

U dirljivom odavanju počasti kraljici, u znak posebne počasti kraljici, princeza je odlučila nositi par decentnih bisernih naušnica u obliku kapljice i zapanjujućom ogrlicom s japanskim biserima u tri niza koji su bili dio osobne kolekcije nakita Njezina Veličanstva. Upravo je tu ogrlicu od japanskih bisera posebno cijenila kraljica Elizabeta, a sastoji se od tri niza bisera i velikog kamena u sredinu. Princeza je također nosila biserne naušnice, i time ispoštovala tradiciju jer se biseri nose kao posebna tradicija u kraljevskoj obitelj tijekom vremena žalosti. Tako je biserni nakit nosila nekoliko puta tijekom proteklog 10-dnevnog razdoblja žalosti za kraljicom.

  • +2
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Stefan Rousseau/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim toga, upravo su biseri, usprkos veličanstvenoj kolekciji nakita, bili najomiljeniji nakit pokojne kraljice te ih je rado nosila kako u slobodno vrijeme tako i za javna pojavljivanja. Princeza od Walesa stigla je u Westminstersku opatiju držeći za ruku svoju sedmogodišnju kćer, princezu Charlotte, koja se pridružila bratu, 9-godišnjem Georgeu u hodu iza lijesa njihove prabake.

Princeza od Walesa djelovala je tužno i utučeno u trenutku kada se pridružila svom suprugu princu Williamu na kraljičinu sprovodu. Naime, kako navode izvori sa dvora Kate i William bili su vrlo bliski s kraljicom koja je odobravala njihov brak, ali im i pomogla da u izazovnim vremenima zadrže obiteljsku harmoniju.

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

[FOTO] Uglednici na sprovodu: Odmah iza Brigitte i Emmanuela Macrona u Westminstersku opatiju ušetao i bračni par Milanović

Pogledaj galeriju