POKAZALA JE

Kate je na krunidbi nosila već viđenu kreaciju, a mnogi su posumnjali da je imala dvije haljine

09.05.2023 u 13:12

Bionic
Reading

Predstavljanje prvog službenog portreta snimljenog povodom krunidbe kralja Charlesa i kraljice Camille otkrio je ono što je mnoge jako zanimalo – sve detalje haljine koje je princeza od Walesa nosila tijekom krunidbe. Međutim, otkriveni detalji postavljaju jedno i pitanje je li Kate na krunidbi nosila dvije vrlo slične haljine

Prvi službeni portreti s krunidbe kralja Charlesa i kraljice Camille daje uvid u novu 'smanjenu' monarhiju. Na fotografiji se nalaze članovi kraljevske obitelji, uključujući princezu Anne, princa Edwarda i prijestolonasljednika princa Williama, okružujući novookrunjenog kralja i kraljicu. Kralj je 'pod punom spremom', držeći carsku državnu krunu, kuglu i žezlo s križem.

No, fotografija je otkrila i nekoliko skrivenih detalja koje su oštrooki kraljevski obožavatelji brzo primijetili, posebno one povezane s odjećom princeze od Walesa koja je stajala uz svog supruga i svekra.

U dirljivoj počasti kraljici Elizabeti, 41-godišnja Kate je dodalajednu od ogrlica pokojne kraljice koja je sjajno pristajala uz prelijepu haljinu od svilenog krepa boje slonovače koju je izradio njezin omiljeni dizajner Alexander McQueen.

Postojao je zapravo samo jedan izbor dizajnera za princezu od Walesa kada je odlučivala što će odjenuti za povijesnu krunidbu. Naime, Alexander McQueen bio je izbor u najvećim trenucima njezinog kraljevskog života, od vjenčanja do krštenja djece. Odabrala je prekrasnu svilenu haljinu boje slonovače, sa srebrnim vezom koji predstavlja četiri domaće nacije - englesku ružu, škotski čičak, velški narcis i irsku djetelinu. Dodajte tome odgovarajući kristalni ukras za glavu Jess Collett x Alexander McQueen i dobit ćete zadivljujući izgled. Također je odala počast pokojnoj princezi Diani svojim bisernim i dijamantnim naušnicama.

Princeza od Walesa nosila je oglricu pokojnog monarha Georgea VI, uz biserne naušnice Južnog mora koje su dio kolekcije nakita njezine svekrve - britanske princeze Diane. Ogrlica je bila jedna od omiljenih pokojnoj kraljici Elizabeti, a napravljena je od 105 dijamanata koji su bili u rezervi u Garrardu, pohranjeni u vrećice označene 'C' za krunu, u slučaju da monarhinja želi produljiti ogrlicu ili poboljšati tijaru.

  • +7
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Parsons Media / Eyevine / Profimedia

To je također bila kraljičina omiljena ogrlica za nošenje bez tijare. Tijekom ceremonije krunidbe u Westminsterskoj opatiji, mnogi su očekivali da će Kate nositi ogrlicu, no činilo se da je tog dana ipak nije nosila. Nije naveden razlog zašto je nakit nedostajao tijekom službe, međutim, možda je uklonjen kako ne bi oštetio njezin plašt Kraljevskog viktorijanskog reda koji je bio spojen zajedno sa srebrnom kopčom.

A nakon otkrivanja službenog porteta mnogi su počeli nagađati kako je Kate za krunidbu imala dvije, vrlo slične haljine. Naime, novi kraljevski portret otkriva haljinu s drugačijim izrezom od njezine zadivljujuće svilene krep haljine boje slonovače od Alexandera McQueena, koju je nosila na ceremoniji u subotu.

Naime, obožavatelji princeze od Walesa primijetili su kako je tijekom a svečanosti u Westminsterskoj opatiji nosila kreaciju sa okruglim, višim izrezom, a objavljena fotografija snimljena istog dana prikazuje kraljevsku snahu u dizajnu istaknutog V-izreza. Instagram profil middletonmaven koji okupja Kateine obožavatelje naveo je da fotograija pokazuje Kate u novoj haljini Alexandera McQueena za službene fotografije, a mnogi su se složili s time. Drugi su pak primijetili kako nije samo izrez sporan – čak se i vez na dnu haljine činio drugačijim.

moćnici na okupu

Pogledajte tko je sve došao na krunidbu u London

Pogledaj galeriju

Ipak, na kraju se ispostavilo kako je Kate ipak nosila dodatni privremeni ogrtač koji je dopunjavao plašt, ovratnik i štitio haljinu od žičanih užeta za pričvršćivanje, s teškim naboranim čvorovima. Stoga je dekolte izgledao drugačije.

S druge strane, nakon objavljivanja kraljevskog portreta obožavteljima nije trebalo dugo da uoče kako je Kate identičnu haljinu također dizajn Alexandera McQueena, samo u crnoj boji, nosila 2019. godine tijekom prijema diplomatskog zbora.