službene fotografije

Kralj Charles III., kraljica Camilla i obitelj pozirali pred znakovitim fotografom

08.05.2023 u 23:21

Bionic
Reading

Dva dana nakon krunidbene ceremonije, javnosti su predstavljeni službeni portreti kralja Charlesa III., kraljice Camille i radnih članova kraljevske obitelji

Kralj Charles III. i kraljica supruga Camilla u subotu su službeno okrunjeni u Westminsterskoj opatiji, a nakon velebne ceremonije, na red je stigla i tradicionalna izrada kraljevskih portreta.

Službene fotografije napravljene su po dolasku kralja i kraljice u Buckinghamsku palaču nakon završetka službenog dijela svečanosti. Potpisuje ih fotograf Hugo Burnard, koji za kraljevski par ima posebnu važnost jer je zaslužan i za njihove svadbene fotografije 2005. godine!

Osim toga, isti fotograf bio je angažiran i za vjenčanje princa Williama i Kate Middleton 2011. godine pa ne čudi što je kraljevska obitelj, poznata po svojoj vjernosti suradnicima, odlučila angažirati upravo njega za najsvečaniji događaj.

Službeni portreti objavljeni su javnosti u ponedjeljak. Na prvom je vidljiv kralj Charles u punoj kraljevskoj odori, noseći carsku državnu krunu, žezlo s križem i zlatnu kuglu koja predstavlja moć suverena.

Na drugoj fotografiji kralj pozira s kraljicom Camillom u prijestolnoj dvorani Buckinghamske palače, a tu je i samostalan portret Camille u kraljičinoj odori i s krunom kraljice Marije na glavi.

Za kraj, javnosti je predstavljena službena obiteljska fotografija na kojoj kralj i kraljica poziraju s radnim članovima obitelji, među kojima se ističu Kate Middleton i princ William, a primjetan je i izostanak princa Harryja koji se sam 'isključio' s fotografije istupanjem sa svih dužnosti 2020. godine.

  • +21
Kralj Charles na krunidbi Izvor: Profimedia / Autor: Yui Mok / PA Images / Profimedia

'Kako se krunidbeni vikend približava kraju, moja supruga i ja samo smo se željeli od srca zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos. To što imamo vašu podršku i ohrabrenje te što smo svjedočili vašoj dobronamjernosti, za nas je najdragocjeniji krunidbeni dar', stoji u službenoj obavijesti koju je potpisao kralj Charles III.