zadivljuje svojim okusom

Karmela Vukov Colić ima odličan recept za džem koji ćete jesti s užitkom: Jednostavno ga je pripremiti, zdrav je i jako ukusan

19.07.2021 u 16:13

Bionic
Reading

Džem od borovnica je neizostavni dio svakog ljeta i sezone borovnica. Jednostavno ga je pripremiti, iznimno je ukusan i može se koristiti na bezbroj načina, a naša voditeljica podijelila je svoju varijantu

Savršen je nadjev palačinkama, brioche pecivima i kroasanima. Koristit se u raznim kolačima, a mnogi smatraju da nema boljeg od divnog domaćeg džema na svježem kruhu.

Sastojci:

  • 3 kg borovnica
  • 700 - 900 g šećera
  • 2 Džemfiksa
  • 3:1 Po želji (ali nije nužno) vanilin šećer, cimet ili rum

Priprema:

Pomiješajte voće i šećer (i neki od dodataka ako želite). Umiješajte i džemfix i stavite kuhati. Kad zavrije, kuhajte još 3 minute (skidajte pjenu ako je ima). Staklenke za to vrijeme držite u pećnici na 100 stupnjeva. Vrući džem preliti u vruće staklenke. Pažljivo! Zatvorite ih poklopcem, preokrenite i ostavite 5 min. Potom uspravite, omotajte dekom i ostavite da se ohlade preko noći.