GRAŠAK I NOKLICE

Ako vam se i na ovim vrućinama jede nešto sa žlicom, Karmela Vukov Colić ima odličan recept koji će vas vratiti u djetinjstvo

08.07.2021 u 12:19

Bionic
Reading

Dakako da se žlicom može jesti i hladne salate koje nam se čine primamljivije u ovo doba godine, ali poželite li se nečeg jušastog, isprobajte recept Karmele Vukov-Colić koji će vas svojim okusom vratiti u djetinjstvo i dane kad smo se lakše nosili s ljetnim vrućinama

Okus graška s noklicama, kaže Karmela, i nju vraća u djetinjstvo, jer joj je baka često pripremala ovo ukusno jelo, ali napominje da iako je ovo jelo odličan izbor za zdrave ljude, osobe koje imaju problema s plućima zbog graška bi ga trebale izbjegavati.

Osim još malo dodatne vrućine uz štednjak, za ovo ukusno jelo koje budi nostalgiju trebat će vam:

  • 300 grama pilećeg filea
  • 400 grama graška
  • 1 luk, nasjeckan
  • 1 -2 češnja češnjaka
  • 1 žlica crvene paprike
  • voda ili temeljac
  • maslinovo ulje
  • 1 jaje
  • brašno (pirovo)
  • sol i papar
Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Priprema:

Pileći file narežite na kockice pa ga propirjajte na ulju i luku dok ne pobijeli. Dodajte češnjak i grašak, pospite mljevenom paprikom, posolite i podlijevajući po potrebi (vodom ili temeljcem), kuhajte dok meso ne omekša.

Karmela je u ovom receptu, kojega je objavila na svom blogu ciao-karmela.eu, koristila grašak iz konzerve, ali ako ćete koristiti svježi grašak, napominje, potrebno ga je prethodno prokuhati da malo omekša.

Pustite da sve lagano krčka, a pred kraj kuhanja, kad meso omekša, pripremite noklice.

Posebno umutite jaje. Dodajte mu malo ulja, sol i pirovo brašno pa sve izmiješajte u glatku smjesu. Žličicom vadite noklice u vruću slanu vodu. Kad isplivaju, ocijedite ih i dodajte grašku i piletini, promiješajte, pustite minutu da se sve sjedini i poslužite.