CILJANA NJEGA

Kakve kreme koristiti u 20-ima, 30-ima, 40-ima?

14.03.2013 u 11:42

Bionic
Reading

Krema koju ste koristili u ranim dvadesetima sigurno neće zadovoljiti apetite zrele kože u četvrtom desetljeću života

Kako u adolescentskoj dobi većinu tinejdžera muče prištići, logičan izbor su specijalizirane kreme, losioni i tonici koji djeluju antiseptički, uklanjaju višak masnoće i čiste pore, poput onih iz linije Eucerin DermoPurifyer

U 20-ima ključna je dobra hidratantna krema
, poput one iz linije Afrodita Hydra Thermal. Jedini kriterij prilikom odabira individualni je osjećaj vlažnosti kože. Pojednostavljeno rečeno, nakon nanošenja hidratantne kreme koža lica trebala bi vam biti elastična i svježa.

Ulaskom u trideset
na scenu stupaju kreme koje sprečavaju i usporavaju nastanak prvih znakova starenja, kao što su mimičke bore. U dnevnu (i noćnu) njegu počinjemo uvoditi serume, poput novog Vichy Liftactiv Serum 10 Eyes & Lashes. Osim trenutnog učinka 'liftinga' i blistavog sjaja osjetljivog područja oko očiju, inovativni serum potiče i rast trepavica.

Ma što vam govorili, tek su 40-e pravo doba za famozne anti-age kreme. U suprotnom, 'ulijenit ćete' kožu ako je počnete prerano navikavati na sastojke koje još uvijek sama proizvodi. Birajte preparate koji istodobno učvršćuju tonus i zaglađuju bore jer su to dva ključna pokazatelja starosne dobi kože.

Ovisno o tome pripadate li dobnoj skupini od 35+, 45+ ili 55+, u obnovljenoj i cjenovno pristupačnoj anti-age liniji L'Oréal Paris Triple Active naći ćete ciljanu njegu za obračun s borama, gubitkom elasticiteta i pigmentacijskim mrljama.

Nakon 50-ih
obavezno birajte hranjive kreme sa snažnim stimulatorima staničnih procesa i aktivatorima mladosti. U toj dobi od velike su pomoći i serumi koji se nanose prije kreme, poput obnavljajućeg seruma Weleda na bazi pomlađujućih sastojka iz nara.