TIPIČNI IZGOVORI

Kako znati da njemu baš i nije stalo

  • Autor: G. R.
  • Zadnja izmjena 02.03.2009 08:47
  • Objavljeno 02.03.2009 u 08:00
seks par krevet

seks par krevet

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Muškarci se, vjerovali il ne, znaju služiti telefonom. Naravno, govore vam da su prezaposleni. Govore vam da nisu našli nijedan trenutak u svom suludo prezauzetom danu da bi podigli slušalicu i nazvali vas. Jednostavno nisu stigli od tolikog posla. Ma, nemojte!

S izumom mobitela i tonskog biranja gotovo je nemoguće da vam se ne stignu javiti. Možda vas pokušamo uvjeriti da mislite drugačije, ali mi muškarci isti smo kao i vi. Volimo uzeti odmora od naše obično monotone svakidašnjice da bismo porazgovarali s nekim tko nam se sviđa. To nas usrećuje. A mi volimo biti sretni. Baš kao i vi. Nemojte mu zato sami smišljati izgovore i opravdavati ga, poručuju Greg Behrendt i Liz Tucccillo u zabavnoj knjizi 'Njemu baš i nije stalo'prema kojoj je snimljen i istoimeni film s Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Scarlett Johansson

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Nema smisla opravdavati ga
Ne dopustite da vas njegova tepanja, sva ta 'zlata' i 'suše' zavedu. Njegova su slatka tepanja upravo to - isprazna. Puno je lakše izgovoriti to nego: 'Meni baš i nije stalo.' Pitate se zašto je onda tako ljubazan i mazan kad vas nazove. Zato što su muškarci kukavice i radije bi čekali cijelu vječnost nego vam priopćili lošu vijest.

Zapamtite, djela govore puno više od: 'Ovdje uopće nema signala za mobitel.' Upitajte se je li redu da vas dečko zaboravi nazvati. Naravno da nije, izuzevši katastrofe, kad neko završi u bolnici ili kad ga otpuste s posla, nikad vas ne bi smio zaboraviti nazvati. Ako mu se zbilja sviđate, nema šanse da vas zaboravi nazvati. Uostalom, ne priželjkujete li dečka koji će sve drugo na svijetu zaboraviti prije nego što zaboravi na vas?

Opravdavate ga u sebi vjerujući da on zapravo ne misli to što govori. Većina će muškaraca na kraju izlaska ili telefonskog razgovora reći ono što misli da biste vi htjeli čuti, radije nego da vam ne kažu ništa. Neki od njih lažu, neki misle ozbiljno. Činjenica je da smo postali šlampavi. Govorimo stvari koje ne mislimo i dajemo obećanja kojih se ne držimo. 'Nazvat ću te. Naći ćemo se', iako znamo da nećemo.

Na burzi ljudskih vrijednosti naše su riječi izgubile gotovo svaku važnost. A ta se tendencija nastavlja jer više ni ne očekujemo od ljudi da održe riječ. Zašto dižemo onda toliku buku oko toga što vas tip s kojim izlazite ne nazove kad kaže da hoće? Zato jer biste se vi trebale viđati s čovjekom koji vrijedi barem onoliko koliko i njegova riječ.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Ne može biti baš toliko prezaposlen da vas ne stigne nazvati
Riječ prezaposlen je čista glupost i najčešće je koriste pravi gadovi. Riječ prezaposlen je masovno oružje za uništavanje svake veze. Čini se kao dobar izgovor, ali se zapravo iza nje uvijek krije čovjek kojem do vas nije stalo ni toliko da vas nazove. Zapamtite, muškarci nisu nikad previše zauzeti da bi dobili ono što žele.

Ako vam netko nedostaje, to je znak zdravog odnosa. Nepoštivanje vaše potrebe da održavate neki vid veze s njom dok ga nema nije dobar znak. Bez obzira na svoju nesklonost telefonskim razgovorima, trebao bi vas poštovati dovoljno da vas nazove, makar samo zato jer zna da će vas to usrećiti.

No, zato, kad ste s muškarcem kojem je stvarno stalo do vas, nikad nećete vidjeti samu sebe kako manijakalno buljite u telefon i priželjkujete da već jednom zazvoni.

Nikad nećete doživjeti da si upropastite večernji izlazak s prijateljima jer svakih petnaestak sekundi provjeravate poruke. Nikad nećete doživjeti da mrzite samu sebe jer ga zovete, a znate da ne smijete. Ono što ćete doživjeti je da se s vama postupa tako dobro da ne trebate izvoditi nikakve 'kerefeke' telefonom. Bit ćete previše zauzete time da vas obožava.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi