RASKOŠNI HAMAM U IADERI

Kako uživati poput Sulejmana Veličanstvenog?

08.11.2012 u 09:28

Bionic
Reading

Na poluotoku Punta Skala u Petrčanama, prostire se raskošni, Falkensteiner Resort od 30 hektara, koji je projektirao slavni arhitekt Boris Podrecca

Najraskošniji dragulj luksuznog resorta (u koji spadaju i obiteljski hotel s četiri zvjezdice Diadora i rezidencije Senia u kojoj se apartman može kupiti i iznajmiti) elegantni je hotel Iadera s pet zvjezdica koji svojom raskošnim spa i wellness centrom od nevjerojatnih 6.000 m2 koji uključuje neodoljive tretmane na bazi lavande, morske soli i ružmarina te senzacionalni hamam, čini idealnu destinaciju za odmor, relaksaciju i bijeg od užurbane svakodnevice.
Ako vas zanima kako su Sulejman Veličanstveni i njegovi sunarodnjaci uživali u revitalizirajućoj i detoksikacijskoj sauni, hamamu, najbolje se može saznati u raskošnom 'crnom' wellnessu u Iaderi. Njihov spektakularni hammam prostire se na 700 m2, sav je u tamnim bojama i odaje dojam mističnosti i topline te poziva na uživanje. Prostire se preko dije etaže, dakle skoro 10 metara visine, a prirodno svjetlo dopire samo kroz neobični svjetlarnik na stropu - čak i ako vas ne interesira opuštanje u sauni, ovo zanimljivo arhitektonsko rješenje isplati se vidjeti.

Soba u hotelu Iadera

SPA I WELLNESS DESTINACIJA


'Želimo postati nezaobilazna spa destinacija u srednjoj Dalmaciji i privući što je moguće više domaćih gostiju, osobito preko vikenda. I ovih dana, iako je već studeni pojedini naši gosti i dalje se kupaju u moru. To je naša komparativna prednost, a misija nam je dokazati da Hrvatska nije samo ljetna destinacija, nego da imamo što ponuditi tijekom cijele godine' govori Yvonne Tisch, direktorica hotela Iadera. Dodaje, da posebnu pažnju poklanjaju očuvanju okoliša hotela.

Naime, na Punta Skali nema automobila, skriveni su u garaži, a za zalijevanje vrta, punjenje bazena, čišćenje koristi se morska voda koja se desalinizira u hotelskom pogonu. Dojmu svježine, svjetline i prožimanja s prirodom uvelike doprinosi i arhitektonsko rješenje hotela koji je specifičan i po tome što mu gotovo sve sobe imaju pogled na more.

Yvonne Tisch kaže da su zadovoljni dosadašnjim rezultatima hotela Iadera, koji je bio sjajno popunjen tijekom kolovoza, a rezultati za rujan premašili su njihova očekivanja. 'Važno nam je da su svi hoteli Falkensteiner u Hrvatskoj poslovali s dobiti, a mi u Iaderi osobito smo ponosni što već imamo svoje vjerne goste koji se ponovo vraćaju u hotel. Također, dobili smo certifikat 'The Leading Hotels of The World' koji u Hrvatskoj ima još samo hotel Monte Mulini, što je za nas velika obaveza i čast, ali i sjajna prilika za dovođenje gostiju koji nikada prije nisu bili u zemlji. To nam omogućava da Hrvatsku svijetu predstavimo u novom svjetlu. Želimo zahtjevnijim gostima dokazati da Hrvatska nije samo jeftina destinacija, nego i luksuzna', kazala je Yvonne Tisch.

Hotel Iadera


DOČEK NOVE GODINE

Luksuzni hotel Falkensteiner Iadera priprema i doček Nove godine pod motom 'Black and White'. Novogodišnja ponuda uključuje gala večeru s dalmatinskim predjelima i gastro 'putovanje' od četiri slijeda uz glazbeni program uživo, vatromet i tombolu, a prvo jutro u novoj godini bit će radosnije uz prijenos uživo klasičnog novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije nakon kojega se planira jedinstveni hamam party s trbušnim plesačicama i orijentalnim specijalitetima te repriza novogodišnjeg programa. 'Želimo da naši gosti Novu godinu započnu puni energije', rekla je Yvonne Tesch.

'Naši gosti uživaju u tretmanima, koji nisu samo masaže nego cjeloviti rituali užitka i relaksacije, uz energizirajuće mirise Mediterana kroz tretmane na bazi alge spirulina, lavande, ružmarina... Želimo cijelu regiju uključiti u hotelsku ponudu, gostima predstaviti lokalne proizvode poput maslinova ulja, začina, gastronomskih specijaliteta. U svojoj ponudi imamo čak 90 posto hrvatskih vina i to je ono što naši gosti najčešće naručuju. Želimo potaknuti goste da istražuju okuse i i mirise Dalmacije pa tako imaju mogućnost da se i sami okušaju u ribolovu i da spreme ribu koju su ulovili' obrazlaže Yvonne Tesch koja ističe kako su u tipično mediteranskom stilu uređene i sobe hotela Iadera, u drvu i bračkom kamenu, s puno otvorenih prostora i staklenih stijena kroz koje puca senzacionalan pogled na more.