TRIK KOJI PALI

Kako učinkovito umanjiti vidljivost ožiljaka

15.11.2013 u 08:54

Bionic
Reading

Pad niz stepenice, ogrebotina od pada, posjekotina na staklo, akne ili operacija - mnogi događaji u životu ostavljaju manje ili veće ožiljke. Gotovo svaka osoba ima jedan ili više ožiljaka. Međutim, pravilnom njegom kože jednostavno se ti isti ožiljci mogu u velikoj mjeri umanjiti da postanu gotovo nevidljivi

Pojava ožiljaka prirodan je proces kada se koža sama obnavlja, na primjer od posjekotine ili ogrebotine. Ožiljci nastaju kada je vanjski sloj kože (epiderma) ozlijeđen, a ozljeda se proteže sve do derme.

Organizam nije u mogućnosti nadomjestiti uništeno tkivo na isti način. Kako bi ozljeda zarasla, tijelo proizvodi veliku količinu kolagena za obnovu oštećenog tkiva kože. Kolagen služi kao poveznica razderane kože, zatvara i liječi čitavo područje. Čak i nakon što je rana zarasla, tijelo nastavlja usmjeravati kolagen na pogođeno mjesto, što rezultira povećanjem veličine i promjenom oblika tijekom vremena. Ožiljak koji nastane nema dobru cirkulaciju; ponekad je neujednačen i manje elastičan.

Pri umanjivanju ožiljka mogu pomoći i razni kućni lijekovi poput aloe vere, ulja kokosa i lješnjaka, soka od mrkve i ulje vitamina E. No jeste li znali da je upravo Melem najbolji saveznik prilikom ublažavanja ožiljaka?

Melem ima obnavljajuće, hidratantno, umirujuće i zaštitno djelovanje. S obzirom na svoj 100-postotni aktivni sastav, nanosi se u vrlo malim količinama i u vrlo tankom sloju pa je dovoljno uzeti količinu proizvoda veličine zrna riže.

Potrebnu količinu proizvoda zagrijte između dlanova jer se najbolje razmazuje na temperaturi tijela. Ako dvije do tri minute nakon mazanja imate osjećaj masne kože, znači da ste uporabili previše Melema. Ne nanosite debeo sloj, jer je koža nakon 20 minuta zasićena i više ne može upijati kremu.
Svojim aktivnim sastojcima Melem djeluje obnavljajuće na oštećenu kožu. Koža se lakše obnavlja, više nije iritirana, a svakodnevnim korištenjem postaje meka i elastična.

Za brže rezultate i pojačan učinak koristite Melem dva, tri puta dnevno, a prema potrebi češće. I ne zaboravite: melem je melem. Sve ostalo su samo kreme.