IZ UDOBNOG KAUČA

Kako u malo vremena opremiti apartman tako da gosti budu prezadovoljni

15.05.2019 u 09:59

Bionic
Reading

Turizam je vodeća gospodarska grana u Hrvatskoj, a uz privatne smještajne jedinice kojima obiluju obala i otoci, sve više kuća za odmor ili apartmana uređuje se i u kontinentalnom dijelu domovine. Mnoge obitelji dopunjuju kućni budžet iznajmljivanjem nekretnina prvotno namijenjenih vlastitom odmoru ili onih koje su naslijedili, no da biste zadovoljili potrebe sve zahtjevnijih turista, nije dovoljno ponuditi im samo krov nad glavom i čistu posteljinu

Zvuči nevjerojatno, ali još uvijek ima vlasnika smještajnih jedinica koji misle da je dovoljno posjedovati televizor ili hladnjak s ledenicom da bi im se gosti uvijek rado vraćali i preporučili ih drugima, bez obzira na to što polovica impozantnog popisa bijele tehnike s buking stranica nije radila vjerojatno ni kad je unesena u apartman.

Za nezadovoljnog gosta, te njegovu lošu ocjenu i komentar, ponekad je dovoljan i samo nedostatak nožića za guljenje krumpira, premda vjerojatno u tih 14 dana neće koristiti ni onaj za rezanje kruha, a razlog za odsjedanje u susjedstvu umjesto kod vas može biti i aparat za filtar kavu koji ima susjeda Nada, za razliku od vas.

Ako vam nekretnina nije u blizini neke party destinacije, pa biste osim gostiju kojima je jedino važno da imaju gdje hladiti pivo mogli primiti i obitelj s malom djecom, razmislite o investiciji u perilicu rublja - to će puno značiti mami mališana.

Naodmet neće biti ni perilica posuđa, jer s malenom djecom obilazak restorana nije najzabavnija stvar na svijetu. Ne bi bilo zgoreg imati i roštilj, kako bi i tata mogao koji put pokazati svoje kuharsko umijeće.

Ne bi bilo loše imati i poneki rekvizit u dvorištu koji bi obradovao mališane i boravak u vašem apartmanu učinio im nezaboravnim iskustvom, a ako se kuća nalazi na obali Jadranskog mora ili možda Mrežnice, kajak na napuhavanje odvest će to iskustvo na višu razinu. Nalaze li se u vašoj blizini atraktivne biciklističke rute, razmislite i o investiranju u kvalitetne bicikle koje ćete ponuditi na korištenje svojim gostima.

Pokušajte se staviti u poziciju gosta koji prvi put dolazi u kraj u kojem iznajmljujete nekretninu i razmislite što biste sve ondje voljeli vidjeti i iskusiti. Potom stavite na papir što bi vam sve moglo pomoći u doživljaju tog iskustva, a možda nije jednostavno za transport, pa bi bilo odlično kad bi vam to ponudio vlasnik apartmana.

Prilikom uređenja i opremanja imajte na umu to da se većina današnjih turista, koji umjesto hotelskog smještaja odabiru apartmane ili kuće, želi osjećati u njima kao u vlastitom domu, u kojemu često traže stvari koje ni sami nemaju.

Nitko ne očekuje da odjednom imate sve u ponudi, ali odredite prioritete i razmislite što vam je za zadovoljnog gosta, koji će vam se vratiti i sljedeće godine i preporučiti vas svojim prijateljima, neophodno već ove sezone.

Onaj manje zabavan dio zadatka obilazak je trgovačkih centara i specijaliziranih trgovina u potrazi za svime što će vam trebati. Kako nema smisla posuđivati kosilicu od susjeda do sudnjeg dana, ne treba zaboraviti ni alate i strojeve potrebne za uređenje i održavanje, kako kuće, tako i okućnice.

Udobno se smjestite na kauč, sve što vam je potrebno potražite na stranicama Žutog klika, a narudžba će vam besplatno biti dostavljena na navedenu adresu. Potrudite se samo biti na vrijeme u apartmanu, jer narudžbe dostavljaju u roku od tri dana, dok je rok isporuke za bijelu tehniku 3 do 5 dana.