DOBITNA FORMULA

Kako su William i Kate utjecali na stil odijevanja kraljevske obitelji

14.04.2023 u 15:11

Bionic
Reading

Riječ uzurpator u kontekstu princa i princeze od Walesa ne pada tako lako na pamet. Ipak, u 13 godina od njihovih kraljevskih zaruka, Kate i Willam tiho su unaprijedili način odijevanja starijih članova kraljevske obitelji, bruseći strategiju modernog kraljevskog stila koja njih i njihovo troje djece čini šarmantno tradicionalnima i stilski bliskima

Unatoč pažljivoj koordinaciji boja Walesovih na gotovo svim kraljevskim angažmanima, princ William do danas predstavlja utjelovljenje stila normcore dok Kate Middleton, uvijek prikladno odjevena mama troje djece, vješto koketira s cjenovno pristupačnim komadima, noseći ih poput onih s potpisom svog omiljenog dizajnerskog brenda, Alexandera McQueena.

  • +11
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

William možda ne dijeli veliki interes za modu poput svojih roditelja, no to ne znači da o ovoj temi nema jasno stajalište. Osjetljiv na optužbe za ekstravaganciju, upravo je William bio taj koji je ohrabrio Kate da usvoji high street/high end pristup modi. Miješanje dizajnerskih komada s onim lanaca trgovina uličnom modom pokazalo se izvrsnim pristupom u očima javnosti, a njega se sve više drže i ostali članovi kraljevske obitelji.

Poput kralja Charlesa i princa od Walesa, oni također žele osigurati da u nadolazećim godinama ne dođe do značajnog pada popularnosti obitelji te, na različite načine, hvataju bilješke od Walesovih.

Na blagdan Uskrsa ove godine, svi članovi kraljevske obitelji (kralj Charles, kraljica Camilla, princeza Anne i Walesovi) nosili su plavo, dok su mlađi članovi obitelji (vojvotkinja od Edinburgha, Zara Tindall, princeza Beatrice) bili u ružičastom.

Je li ovo moderna verzija Sumptuary Lawsa – srednjovjekovnog zakona koji je regulirao tkanine i boje koje su ljudi nosili prema svom statusu? Zapitao se britanski Telegraph, koji izdanja članove kraljevske obitelji na uskršnjoj misi u Windsoru ne smatra nimalo slučajnim.  

Kate Middleton trebale su godine prije nego što se počela osjećati ugodno odstupajući od kraljevskih protokola. Ovih dana princeza od Walesa puno je odvažnija. Crveni lak za nokte za Uskrs je zamijenio ružičasti kao preferirani izbor pokojne kraljice. 

U međuvremenu, kraljica supruga iskazala je naklonost leopard uzorku, a kaput zamijenila ogrtačem. Ovi mali, ali otkrivajući modni detalji nadaleko su cijenjeni jer sugeriraju da se obje dame s britanskog kraljevskog dvora sada osjećaju puno opuštenije u svojim ulogama.

I kraljica supruga i princeza od Walesa u posljednje su vrijeme obogatile svoj obiteljski nakit. Krajem ožujka, Camilla je nosila ogrlicu pokojne kraljice i fantastičnu Art Deco Greville tijaru kraljice majke na državnom banketu u Berlinu.

Kraljica supruga Camilla Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U međuvremenu, za Dan zajedničkog bogatstva prošlog mjeseca, Kate je obogatila tamnoplavo svileno odijelo brenda Erde - jedan od njezinih najraskošnijih dnevnih lookova dosad - s brošem princa od Walesa, kraljevskim nasljeđem iz 1863., te naušnicama od safira i dijamanata koje su nekoć pripadale princezi Diani.

Kate se etablirala kao kraljica modnog recikliranja, a prema Fioni Clare, jednoj od članica uskog kruga dizajnera s kojim surađuje kraljica supruga, Camilla je na kraljevskim angažmanima to tiho radila godinama