LJETNE MUKE

Kako spakirati torbu i ništa ne zaboraviti

  • Autor: N. LJ. J
  • Zadnja izmjena 10.07.2009 09:23
  • Objavljeno 09.07.2009 u 07:00
pakiranje torbe kufera

pakiranje torbe kufera

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Od pakiranja stvari za odlazak na more ili tek izlet za vikend mnoge boli glava. Znoje se dlanovi, srce tuče, a nad glavom stoji upitnik koji vrišti: 'Hoću li uzeti sve što mi treba?' Stoga je najbolje napraviti plan kako biste uzeli sve što je potrebno

Izaberite dobru torbu. Dakako, o tome koliko ćete biti na planiranom putovanju ovisi i kolika će vam torba trebati. No, ipak je najbolji izbor – kufer. Naime, u njega se mogu lijepo složiti već izglačani odjevni predmeti koje, kada stignete na odredište, možda nećete ni morati ponovno glačati ili će ih biti potrebno tek izravnati po crtama po kojima su bili složeni.

Osim toga, dobro pravilo o torbama glasi i – uzmite najveću koju imate. Naime, iako vam ostane poluprazna jer ne nosite mnogo stvari, sjetite se da se na putovanjima i izletima uvijek kupuju najrazličitiji suveniri pa je dobro ostaviti mjesta i za njih.

Što se tiče odjeće, izaberite odjevne predmete za dan i one za večernji izlazak. Najbolje je uzeti po jedan odjevni predmet za svaki dan, odnosno večer. Dakle, ako ćete biti pet dana na moru ili izletu, izaberite po pet majica, pet hlača/suknji i sličnih kombinacija. Čini li vam se puno, sjetite se da je ljeto i da se svi lako znojimo!

Također, ne zaboravite ponijeti i jedan odjevni predmet za hladnije vrijeme – trenirku, jaknu, traperice ili slično. Vrijeme je nepredvidljivo i iako je dopodne vruće, već poslijepodne se temperatura može spustiti i za desetak stupnjeva.

Što se tiče obuće, dobro ju je reducirati. Naime, obuća zauzima dosta prostora i teška je. Idete li na desetak dana i više, dovoljna su tri para – natikače za plažu, tenisice za pješačenje i sandale ili kakva druga otmjenija obuća za večernji izlazak. Idete li na kraće, dovoljno je i dva para, ovisno o planovima kakve će vam biti aktivnosti.

Budući da kod nas ljudi najčešće idu na more, svakako ne zaboravite ručnike. Koliko ćete ih ponijeti, ovisi o vremenu ostajanja, ali i o činjenicu planirate li ih ondje prati ili ne.

Slaganje u kufer

Na dno stavite ručnike. Na ručnike stavite odjeću. Imate li manju torbu, dobar trik je rolanje odjeće (baš kao u roladu) jer se tako dobiva na prostoru, a i odjeća se ne izgužva baš previše. Na vrh stavite obuću, koju je dobro odvojiti posebnom vrećicom. Također, u obuću je dobro ugurati čarape – tako se također dobiva na prostoru.

Kozmetičke potrepštine najbolje je staviti u posebnu (kozmetičku) torbicu te je ugurati sa strane torbe ili, ako postoji, u zaseban džepić.

Imate li maleno putno glačalo, nećete pogriješiti stavite li ga također negdje sa strane torbe.

Hranu i piće za put stavite u torbicu ili ruksak koji će biti blizu vas.

I to je to, još vam samo možemo zaželjeti sretan put!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi