KORISNI SAVJETI

Kako se riješiti mrlja i mirisa iz plastičnog posuđa

10.09.2015 u 07:24

Bionic
Reading

Plastično posuđe vrlo je praktično, ne zauzima puno mjesta, dolazi u najrazličitijim oblicima i bojama, nije skupo i lako je za održavanje pa ne čudi da je rado zastupljeno u mnogim suvremenim kuhinjama

Iako u posljednje vrijeme raste popularnost posuđa od stakla, još se plastično posuđe poput svima dobro poznatog Tupperweara ne da.

Plastične posude idealne su za pakiranje ručka za posao ili školu, no ovo praktično posuđe ima velik nedostatak - plastika se vrlo brzo zaprlja i povuče miris koji je kasnije jako teško ukloniti.

Temeljito pranje
Posude uvijek ih dobro isperite čim se isprazne kako biste se riješili neugodnih mirisa. Ako ste u mogućnosti npr. na poslu, najbolje bi bilo kad biste ih odmah oprali toplom vodom i sredstvom za pranje posuđa.

Sol
Kako biste se riješili neugodnih mirisa, stavite u posude malo soli. Da, zvuči pomalo čudno, ali ovako ćete biti sigurni kako sendvič od tune neće odjednom imati okus po nekom kolaču. Svakako prije korištenja posudu dobro obrišite sa svih strana kako biste uklonili sol.

Izložite posude na suncu
Ovo je odlična ideja za riješiti se neugodnih mirisa.

Ocat
Nakon što ste temeljito oprali posude, napunite ih octom i neka stoje barem tri minute kako biste se riješili neugodnih mirisa. Nakon toga posude još jednom operite vodom i sredstvom za pranje posuđa.

Iskoristite stare novine
Plastične posude ispunite novinama i ostavite preko noći! Bit ćete iznenađeni rezultatom: neugodnih mirisa više neće biti! Naravno, prije uporabe morate ih poslije dobro oprati sredstvom za pranje posuđa.

Pranje u perilici
Uvijek stavite posude od plastike prilikom pranja na dno police perilice kako bi se izbjeglo savijanje plastike na vrućim područjima. Zato ih svakako premjestite na gornju policu.

Objavite rat mrljama
Ovdje će vam od velike koristi biti soda bikarbona. Napravite gustu smjesu od tople vode i sode bikarbone i dobro istrljajte unutrašnjost posude. Ostavite da odstoji jedan dan i zatim dobro isperite. Bit ćete iznenađeni rezultatom: mrlje će nestati, a posuda će lijepo mirisati.

Sve je u organizaciji
Držite poklopce i odgovarajuće posude zajedno, a poriv za sakupljanjem ambalaže od korištenih proizvoda svedite na najmanju moguću mjeru kako biste izbjegli kaos u kuhinji. Poklopce stavite u veliki lonac ili posudu kako biste spriječili da se stvori nered u ormariću.