JEDNOSTAVNO I EFIKASNO

Kako se pomladiti tretmanima kod kuće?

10.01.2013 u 13:06

Bionic
Reading

Slavna američka glumica Anjelica Huston nedavno je javnost šokirala izgledom svoga lica čiju je ljepotu i sofisticiranost uništila injekcijama kolagena i eksperimentalnim korištenjem botoksa. Kako kaže poznati londonski plastični kirurug Alex Karidis, najveći broj žena obraća mu se za pomoć upravo zbog nezadovoljstva izgledom svoje brade i vrata

Naborani vrat, podbradak te zadebljana i mlohava brada neke su od promjena izgleda s kojima se velik broj žena susreće tijekom godina. Međutim, i dok se sijede vlasi mogu obojiti, tijelo održati fit vježbom i pravilnom prehranom, za bradu i vrat baš ne postoje vježbe koje bi ih mogli učvrstiti. Možda je upravo to razlog, kako piše Laura Millar za Daily Mail, što su implatanti u bradi koji je čine čvršćom i zategnutijom jedan od najveće rastućih trendova u plastičnoj kirurgiji u SAD-u.

'Tijekom prošle godine više od 30 posto mojih pacijentica obratilo mi se zbog operacije brade koja im se tijekom godina opustila i počela visjeti te ih činila starijima nego što doista jesu. Na bradi se još može izvesti liposukcija, a na vratu facelifting. Naime, neke žene jednostavno imaju sreće te imaju dobru genetiku koja im je dala dobru strukturu kostiju, pa kada netko ima veću bradu, ona omogućava da se tkivo zadrži na svome mjestu. Međutim, kod osoba koje imaju malu bradu, s godinama sve počinje kliziti prema dolje, a tkivo i koža se skupljaju ispod brade', kaže Alex Karidis.

Prema riječima ovog londonskog plastičnog kirurga, razlog zašto velik broj žena sve češće ima problema s izgledom brade i vrata ne nalazi se u jedenju nezdrave hrane, već u satima provedenima nad kompjuterom i mobitelom te držanju glave pognute.

'Taj položaj skraćuje vratne mišiće i povećava gravitacijsku silu na područjima obraza, dovodeći do obješene brade i vrata', zaključuje Alex.

No postoji li prirodan način, isključujući plastičnu operaciju i liposukciju, koji će spriječiti pojavu obješene kože na vrati i bradu?

Laura Millar pokušala je to postići tijekom osam tjedana kroz strog režim prehrane, vježbanja i masaže lica, te otkriva svoje trikove koje je naučila uz pomoć osobnog trenera Daltona Wonga i stručnjakinje za njegu lica Cyrine Ayoub.

Zaboravite na stare navike
Osobni trener Dalton Wong koji je radio s poznatim glumicama kao što su Jennifer Lawrence, Amanda Seyfried i Alice Eve kaže kako se višak kilograma i masnoga tkiva prvo uočava na licu. 'Ono što jedete i pijete doista se prvo vidi na licu, koje može izgledati otečeno i napuhnuto, posebice ako jedete previše ugljikohidrata.'

'Drugi važan problem je pretjerana konzumacija alkohola. Osobe koje često piju alkoholna pića nerijetko imaju otečen izgled lica, a višak vode se zadržava oko obraza i vilica', kaže Wong, dodajući kako je jedan od glavnih krivaca otečenog lica i hrana prepuna ugljikohidrata kao što je tjestenina, krumpir i kruh. Stoga treba povećati unos proteina i vlakana. Sol je jedno veliko ne jer potiče zadržavanje tekućina, a treba pripaziti jer se često nalazi u umacima za tjesteninu, i gaziranim pićima.

Dalton preporučuje pijenje biljnih čajeva, te jedenje povrća kao što su šparog3 i krastavci, koji su prirodni diuretici.

Anjelica Huston
Vježbajte
Iako ne postoje specifične vježbe za vrat, važno je vježbati i kilograme držati pod kontrolom jer se to sve odražava i na izgled lica. Prema Wongovom savjetu, dovoljno je dva puta tjedno vježbati sat vremena ujutro, te pet puta na tjedan 15 minuta raditi vježbe snage. Vježbe od 15 minuta, prema savjetu trenera Wonga, odnose se na deset iskoraka, deset sklekova, deset te trideset sekundi izdržaja. Svaki tjedan povećavajte broj vježbi, te ćete na taj način tijelo održati u formi i otopiti više kalorija.

Masaža lica
Masaža lica može uspješno smanjiti njegovu otečenost i podbuhlost te zategnuti mišiće pa će lice djelovati mlađe, mršavije i bolje definirano. Cyrine Ayoub, stručnjakinja za njegu lica, kaže kako se mišići lica mogu vježbati na isti način kao i ostatak tijela. 'U osam tjedana, izvodeći jednostavnu masažu lica u trajanju od pet minuta sigurno ćete primijetiti razliku. Masažu izvodite nakon što lice očistite i nanesete hidratantnu kremu. Cilj je potaknuti cirkulaciju na području lica te poboljšati limfnu drenažu kako biste se oslobodili toksina.'