PRAVO OSVJEŽENJE

Kako sami možete efektno obojiti zidove u stanu

14.05.2015 u 16:04

Bionic
Reading

Proljeće je vrijeme kada se sve oko nas budi i često dobijemo želju osvježiti dom. Želite li možda obojiti zidove, evo kako to učiniti s fora efektom

Uz malo kreativnog zanosa lako možete učiniti bilo koji zid u sobi ljepšim i svježim. Kao što je pokazano u videu, prije nego što zid obojite u omiljenu boju, određene dijelove oblijepite samoljepljivim trakama. Taj će dio zida ostati u podlozi ispod i na kraju možete dobiti zanimljiv uzorak.

Trake vam također mogu poslužiti ako radite višebojni zid tako da dobijete ravnomjerne dijelove i ravne crte.

Nakon što ste trake dobro zalijepili pa obojili zid, pričekajte da se boja osuši. Sada zapravo kreće najvažniji dio posla. Morate biti strpljivi i traku po traku polako skidati sa zida.

Da bi boja bila lijepa i ujednačena, zid je potrebno pripremiti za bojanje. Stručnjak Tonči Radonić u videu objašnjava sve korake. Nakon brušenja nepravilnosti, potrebno je očistiti svu prašinu, najbolje metlom.

Također je najpametnije zaštititi sav namještaj, rubove zidova, utičnica i podove jer ćete tako imati manje čišćenja poslije. Valjkom ćete najbrže nanijeti boju na velike površine, a sve rubove najbolje je obojiti kistom ili mini valjkom. I običaj je da se boja nanosi u dva sloja.