veoma korisno

Kako riješiti problem suhoće zraka u sezoni grijanja?

18.01.2024 u 09:26

Bionic
Reading

Padom temperature, došli su dani kada uključujemo grijanje u kućama, stanovima, uredima.

Ne smijemo zanemariti činjenicu da je vlažnost u grijanim prostorijama vrlo niska. Vlažnost zraka se može smanjiti na čak 30%, što je vrlo suh zrak uzmemo li u obzir da je preporučena vlažnost zraka između 40% i 60% za zdrav i ugodan boravak. Pad vlažnosti ima negativan utjecaj na sve ukućane. Suho grlo kad se ujutro probudite, sezonske prehlade i viroze, krvarenje iz nosa i suha koža samo su neke od stvari koje uzrokuje suh zrak u zatvorenom prostoru. Nedostatak vlage može uzrokovati brojne dodatne tegobe poput umora, pospanosti, razdražljivosti, slabije koncentracije, nervoze i glavobolje. Zbog suhog zraka koža vam se suši i javlja se osjećaj svrbeži. Duža izloženost može uzrokovati pojavu infekcija gornjih dišnih puteva uslijed isušivanja sluznice, kao i žarenje u očima.

Suhi zrak nije samo neprijatelj organizma. Zbog njega mogu stradati i stvari oko vas poput slika na zidovima, namještaja, parketa ili odjeće. Stoga je zrak u prostoriji uvijek potrebno ovlažiti, odnosno držati u optimalnom rasponu relativne vlažnosti između 40% i 60%.

Na sreću, postoje ovlaživači zraka, uređaji koji efikasno podižu relativnu vlažnost u prostorijama i automatski ublažuju simptome suhog zraka.

Uporaba ovlaživača zraka

Kad je zrak optimalno zasićen, tijelo se može opustiti. Novorođenčad i mala djeca posebno su osjetljivi na neuravnotežen, pretjerano suh zrak u zatvorenom prostoru. To se može ublažiti uporabom ovlaživača zraka koji će povećati vlažnost u sobi i osigurati bolji san. U slučaju prehlade i gripe, optimalna razina vlage može ublažiti simptome poput začepljenja nosa i kašlja te vam omogućiti da mirnije spavate.

Uporaba ovlaživača koji će u sobi osigurati dovoljnu vlažnost zraka može pomoći i u pročišćavanju dišnih putova i pružiti trajno rješenje problema hrkanja.

Većina osoba koje pate od alergija primjećuje pojačanu prisutnost peludi i čestica prašine u zraku na kraju zime i u proljeće kad temperature počnu rasti. Nedovoljno vlažan zrak u zatvorenom prostoru u ogromnoj mjeri pospješuje raspršivanje takvih čestica. U ovlaženom zraku te se lebdeće čestice bolje vežu, čime postaju teže i padaju na tlo. Tako se sprječava njihovo raspršivanje i smanjuje mogućnost iritacija.

Ovisno o specifičnostima i veličini prostora, Stadler Form korporacija nudi niz različitih visokokvalitetnih ovlaživača za Vas. Stadler Form dizajnira i razvija uređaje u Švicarskoj, a njihovi proizvodi su međunarodno dostupni i nagrađivani. Vodeći su izvoznici i dobavljači na području kvalitete zraka. Stadler Form proizvodi karakteriziraju vrhunska tehnologija i svevremenski dizajn.

Pogledajte kako Ana Radišić koristi ovlaživač zraka u vlastitom domu:

Stadler form ovlaživači zraka

Oskar little je ovlaživač s dvije razine rada te najbolje radi u prostorijama veličine do 30 m2. Njegov ekološki filter načinjen od biljnih i tekstilnih vlakana čini ga vrlo ekonomičnim. Spavaću sobu čini vrlo ugodnom zahvaljujući prigušenim LED svjetlima, tihim načinom rada i ravnomjernom raspršivanju mirisa. On se također automatski isključuje kada se spremnik sa vodom isprazni, no može se ponovno napuniti putem otvora koji to olakšava.

Oskar

Kada je prostorima potrebna optimalna vlažnost s najmanjom mogućom potrošnjom energije, Oskar je pravo rješenje - 2u1 ovlaživač i aroma difuzor! Uz efektivno ovlaživanje, Oskar i raspršuje Vaš omiljeni miris kad god poželite. Primjeran je za prostorije do 50 m2. Zahvaljujući integriranom higrostatu možete podešavati željenu vlažnost.

OSKAR big

Zahvaljujući svojoj V4 tehnologiji filtera, ovaj snažan 2u1 ovlaživač zraka i aroma difuzor je idealan izbor za veče prostore, stanove, čekaonice, uredske prostore, veličine do 100 m2. Oskar big je jedan od najvećih u svojoj klasi zbog spremnika za vodu čija zapremnina iznosi 6 litara. Zahvaljujući integriranom higrostatu možete podešavati željenu vlažnost.

Već više od 20 godina Stadler Form poboljšava zrak u zatvorenim prostorima brojnih zadovoljnih korisnika svojim inovativnim ovlaživačima zraka. Zdravlje bi uvijek trebalo biti na prvom mjestu, a uz ove ovlaživače, svaki dom postaje još ljepše i ugodnije mjesto.

Osigurajte optimalnu vlažnost i zdravu okolinu u svom domu, uredu,.. sa vrhunskim ovlaživačima zraka od Stadler Form-a. Sada možete nabaviti 2u1 ovlaživače zraka i aroma difuzore OSKAR little (White i Black) po akcijskoj cijeni od 94,90 €* (redovna cijena 129,90€), OSKAR (White i Black) po akcijskoj cijeni od 132,90 €* (redovna cijena 159,90€), te OSKAR big (White i Black) po akcijskoj cijeni od 208,90 €* (redovna cijena 259,90€).

Artikle možete kupiti kod slijedećih ovlaštenih prodavatelja: Elipso, Sancta Domenica, Svijet Medija, Centar Tehnike, Harvey Norman, Internet trgovina Stadler Form Hrvatska, eKupi, Bazzar. Više o proizvodima možete pogledati ovdje ili kontaktirati na 01/ 5619 242 ili info@eurorobot.hr.

Istaknute cijene su preporučene maloprodajne cijene, dok stvarne cijene mogu biti različite ovosno oprodavatelju i mjestu prodaje.