NE BISTE VJEROVALI

Kako prepoznati ženu koja doživljava orgazam?

01.06.2012 u 17:51

Bionic
Reading

Orgazam može opustiti razne mišiće, podići razinu mentalnog zdravlja i osloboditi stresa, no sve se to iščitava u načinu na koji žena hoda, pokazala je belgijska studija

Nakon seksa, ljudi su mnogo poletniji. Isto tako, žene koje redovito doživljavaju vaginalni orgazam, u hodu njišu bokove, pokazala je jedna belgijska studija. One hodaju življe, gipkije, korak im je dulji te im je veća pokretljivost zdjelice.

'Čak i obični promatrač može uočiti ako je žena imala vaginalni orgazam po tome koliko joj je hod energičan, senzualan, opušten i slobodan. Po tome mogu zaključiti i koliko im je zadovoljstvo seksualnim životom', kažu istraživači sa Sveučilišta Louvain.

Studija je promatrala zdrave i seksualno aktivne žene od kojih je polovica u prošlosti doživljavala orgazme vrlo često, dok ih je druga polovica doživljavala rijetko ili gotovo nikad, a seksolozi su sa 80-postotnom točnošću pogađali koje su žene više puta bile zadovoljene.

Osim što orgazam može opustiti razne mišiće, podići razinu mentalnog zdravlja i osloboditi stresa, ali sve se to iščitava u načinu na koji žena hoda, piše Daily Mail. No razlike u hodu odnose se na žene koje doživljavaju vaginalne orgazme, ali ne i klitoralne.