NOVE IDEJE

Kako povećati šansu da brže pronađete posao

21.01.2015 u 08:45

Bionic
Reading

Ako želite promijeniti posao ili ste među onima koji ga već dugo traže, probajte novu taktiku s osobnom web-stranicom

Od javljanja na oglase za posao te potrage preko raznih portala i mreža koje bi mogle pomoći da se zaposlite, postoji i takozvana osobna web-stranica

Direktor platforme za osobno brendiranje branded.me Nick Macario objasnio je za Buisness Insider zašto je kod potrage za poslom dobro imati i vlastitu web-stranicu: 'Kad poslodavci traže osobu koju bi zaposlili, vole odmah vidjeti sve o osobi kakvu traže, ne samo radno iskustvo, već i cijeli profil.' Dodaje kako poslodavac želi vidjeti da li im odgovara osoba u cijelosti, a ne samo što zna raditi.

U istraživanju te tvrtke pokazalo se da je 42 poto ispitanika teško sastavilo svoju osobnu web-stranicu jer nisu znali što bi sve trebala sadržavati, ali imaju savjete kako to učiniti. Nadalje, 71 posto ispitanika smatra da im je osobna stranica vrlo važna ili važna kod pronalaska novog posla, a 70 posto njih vjeruje da poslodavac pregledava takve stranice.

Dan Schawbel, osnivač stranica WorkplaceTrends.com smatra da je u današnjem svijetu interneta osobna stranica idealna ako želite što prije pronaći posao.



A što sve treba sadržavati osobna web-stranica

U uvodu napišite svoje osobne podatke poput imena i prezimena te zvanja pa izdvojite ono što smatrate posebnim postignućem do sada. Zatim sastavite opis svojih radnih postignuća i školovanja, poput klasične biografije, ali svakako pronađite mjesta za ostale interese i hobije jer to opisuje kakva ste osoba u cijelosti. Ubacite životopis na stranicu, možete dodati i fotografiju, ali pripazite da sve bude točno napisano, bez grešaka.

Svaku od ovih stavki možete razdvojiti na više dijelova pa ih složiti kao poglavlja o sebi, edukaciji, radnom iskustvu i prijašnjim poslovima.

Posebni odjeljak svakako su fotografije vašeg rada ako se primjerice bavite dizajnom ili nekim grafičkim poslovima. Vrlo je dobro da ih priložite kako bi poslodavac mogao vidjeti prijašnje radove. Isto vrijedi i za videopriloge, ali i neka priznanja koja ste do sada dobili.

Posljednji dio koji može biti u vašu korist jesu preporuke drugih ljudi jer lijepo je kada netko vidi da ste sposobni i vrijedni te sve to još i napiše na vašoj stranici.

I na kraju, nemojte zaboraviti kontakte kako bi budući poslodavac mogao doći do vas.