DESET IDEJA

Kako postići blagdanski ugođaj u malom domu i pritom uštediti na prostoru

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 03.12.2020 16:22
  • Objavljeno 03.12.2020 u 14:30
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Tatiana Chekryzhova / Alamy / Alamy / Profimedia

Nije uvijek lako uklopiti sav asortiman božićnih ukrasa u mali životni prostor, a uz ovih deset savjeta s lakoćom ćete stvoriti pravi blagdanski ugođaj jer ga i mali prostori zaslužuju imati

Božićno drvce koje štedi prostor

Umjesto tipične božićne jelke, sve više ljudi pribjegava njezinim alternativama pritom štedeći dragocjeni prostor u domu. Zidni ukrasi koji imitiraju izgled božićnog drvca, osim što predstavljaju idealnu alternativu, isto tako daruju originalnu notu.

Dekorirajte prozore

Osim klasičnim drvcem, božićni ugođaj u domu može se postići raznim drugim dekorativnim elementima, a ukoliko se vaš životni prostor ne može pohvaliti veličinom, razmislite o blagdanskom dekoriranju prozora. Ovisno o njegovoj veličini, spravim detaljima može postati značajan ukrasni kutak koji će odražavati blagdanski ugođaj što ga se trudite postići. Od jednostavnih svijeća, visećeg vijenca ili nekoliko poredanih vaza s božićnim detaljima, vašim domom s lakoćom može zavladati blagdanski ugođaj, a da pritom štedite dragocjen prostor.

Malo božićno drvce

Ako vam zidni ukras koji imitira izgled božićnog drvca nije dovoljan, umjesto veće jelke odaberite njezine minijaturne inačice koje će u malom prostoru izgledati podjednako šik, a zahvaljujući veličini možete ju smjestiti u različite kutke svog malog doma.

Stvorite žarišnu točku

Imate mali stan, a božićne dekoracije su vam bitne? Dizajneri interijera sugeriraju da u prostoru stvorite žarišnu točku kojom ćete istaknuti blagdanski ugođaj u svom životnom prostoru. Navedeno se s lakoćom postiže ukoliko različite ukrase postavite na jedno vidljivo mjesto ,poput stolića u dnevnom boravku. Borove grančice, božićne kuglice i svijeće istaknute na prigodnom pladnju na stoliću u dnevnom boravku vašem domu darovat će šarm.

Lampice

Blagdanska sezona gotovo da je nezamisliva bez lampica, a upravo zahvaljujući njima s lakoćom se postiže blagdanski ugođaj, pa čak i u malom životnom prostoru.

Ukrasite vrata

Postoji mnoštvo načina na koje mali životni prostor dekoracijama možete pripremiti za blagdansku sezonu, a jedna od njih je i veće posvećivanje pažnje vratima jer na taj način štedite prostor.

Dekor skandinavskog stila

Minimalistički, profinjen i prirodan, blagdanski dekor inspiriran skandinavskim stilom uređenja interijera apsolutno je moderan i pritom zauzima vrlo malo prostora. Isprepletite prirodne note poput borovih češera sa svijećama i detalje metalnog sjaja za savršen rezultat.

Košara s božićnim kuglicama

Ekonomična i velike estetske vrijednosti, košara ili pladanj s dodatkom božićnih kuglica brzo je i jedinstveno rješenje za stvaranje blagdanskog ugođaja u malom domu kada u njemu ne možete istaknuti božićno drvce.

Posvetite pažnju zidovima

Tijekom blagdana ništa nije depresivnije od pogleda na prazne bijele zidove. Ukrašavanje zidova blagdanskim dekorom često je presudno, a osobito kada je riječ o malom životnom prostoru. Božićni vijenci, ukrasni adventski kalendar, drvene zvijezde - sve su to detalji koji s lakoćom stvaraju blagdanski ugođaj, a da pritom štedite na prostoru.

Minijaturne dekoracije

Proslava kraja godine neosporni je sinonim za gomilanje različitih ukrasnih predmeta, a svaki kutak vašeg malog doma može se pretvoriti u čarobno mjesto na kojemu ćete istaknuti minijaturne božićne dekoracije za postizanje pravog blagdanskog ugođaja.

  • +19
  • +16

Blagdanske dekoracije

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia