TAKO LAKO

Kako od starih viklera napraviti otkačenu lampu

  • Autor: J.C.Š.
  • Zadnja izmjena 05.02.2013 11:46
  • Objavljeno 05.02.2013 u 09:11
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

MAXzona ima novi kanal – 'Tako lako'. Od danas jednom tjedno hrvatski kreativci u simpatičnim kratkim videoprilozima motivirat će vas da pokušate izraditi korisne i lijepe upotrebne predmete, odjeću, nakit, namještaj, kozmetičke preparate… a sve u skladu s recesijskim vremenima, za malo kuna. Ništa neće biti komplicirano za izradu, a trudit ćemo se što više reciklirati, odnosno odbačenim i istrošenim predmetima dati novu ulogu

U prvoj epizodi pogledajte kako obični vikleri za kosu postaju unikatna svjetiljka. Autorica viklerice je Snježana Richter, po struci primijenjena umjetnica grafičarka iz Zagreba, koja u šali kaže da se 'kreativni gen' najlakše aktivira u skromnim materijalnim uvjetima.

Lamperaj

Lamperaj

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Iako izrađuje sve, od torbica do namještaja, Snježana je najpoznatija po lampama. Izrađuje ih od odbačenih komada drveta, vodovodnih cijevi, uredskog pribora, kože, računalnih dijelova… i od sitnica iz dućana za malo kuna. Iako su ručni rad, sve njene svjetiljke bez iznimke su ispitane i sigurne za uporabu, a sve su izrađene u njenoj kuhinji i s priručnim alatom.

Snježanine lampe možete vidjeti u našoj galeriji i na web stranici Lamperaj, a ako su vas potaknule da se upustite u avanturu izrade (najprije viklerice, a potom i vlastitih kreacija), Snježana poručuje da ćete uživati kad nešto spasite od smetlišta, a ono što izradite ne mora i ne treba biti savršeno. Savršeno možete kupiti u trgovini, a sve što stvorite svojim rukama bit će jedinstveno, samo vaše… i bit ćete jako ponosni na sebe.

Pokušajte, košta tek malo novca i slobodnog vremena!

Svoju viklericu Snježana vam poklanja, a što trebate napraviti da biste je imali - pogledajte ovdje

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!