BRONČANA BOJA

Kako njegovati kožu nakon sunčanja i zadržati preplanuli ten

05.06.2017 u 09:27

Bionic
Reading

Nakon što se postigli preplanuli ten kakav ste priželjkivali, postavlja se pitanje kako pravilno njegovati kožu nakon sunčanja i produžiti vijek trajanja brončane puti

Njegujte kožu izvana

Nakon izlaganja suncu, pravilno njegovanje kože je ključno. Odabirom sapuna koji ne isušuju kožu i preparata poput  gelova za tuširanje i losiona namijenjenih njezi kože nakon izlaganju suncu, koža će zadržati potrebnu vlagu.

Kožu nakon tuširanja ne trljajte ručnikom, već ga samo lagano pritišćite po koži. S prvim tamnjenjem koža je prirodno sjajna, no dugotrajno izlaganje suncu ima za posljedice ljuštenje kože koje možete kontrolirati uljima za tijelo.

Važno je i što jedete

Znanstvenici vjeruju da je voda ključan element u produljenju vijeka trajanja stanica kože, stoga se preporučuje konzumiranje vode u što većim količinama. Namirnice poput dinja, krastavaca i celera u sebi sadrže velike količine vode, zbog čega su idealne za konzumaciju upravo u ljetnim mjesecima.

Njega kože ključna je za njezino zdravlje, kao i za održavanje preplanulog tena. Lice je prvi dio na našem tijelu koji gubi preplanulost. Kako biste održali preplanulu boju lica, preporučuje se korištenje ovlaživača za lice, losiona i krema čija je glavna zadaća upravo očuvanje preplanulog tena. Stoga je bitno redovito nanositi hidratantnu kremu i to od glave do pete, ujutro i navečer prije spavanja, barem dva puta dnevno. Ako je koža dovoljno hidratizirana, njezina boja dobivena sunčanjem može se zadržati i nekoliko dodatnih tjedana.

Prečicom do preplanulog tena

Nakon što ste 'izmuzli' svoju prirodnu preplanulost, vrijeme je da počnete uzimati u obzir kreme za samotamnjenje. U prošlosti, čak i najbolje kreme za samotamnjenje nerijetko su znale ostavljati narančaste tragove na koži, ali s razvojem tehnologije i vremenskim odmakom, proizvodi za samotamnjenje koji se trenutno nalaze na tržištu, nude besprijekorno preplanulu boju tena i bez sunčeve pomoći.

Prije nego što se odlučite za tretman samotamnjenja u kućnim okvirima, poželjno je obaviti cjelokupan piling tijela za što bolje rezultate.