NOVO ŠIMLEŠINO PREDAVANJE

Kako naša psiha utječe na zdravlje?

10.05.2013 u 12:18

Bionic
Reading

U utorak 16. travnja održat će se novo predavanje iz ciklusa 'Škola života' mladog autora Brune Šimleše u Kaptol centru s početkom u 19 sati

Ovoga puta Bruno će predavati o tome kako psiha utječe na zdravlje te kakav utjecaj na tijelo imaju djela, misli i emocije. Također će dati odgovore na pitanja zašto je kompromitiranje opasno, kako se riješiti ovisnosti i zašto je neizražavanje emocija opasno? Bit će riječi i o tome koliko je bitna zdrava prehrana, vježbanje, zdrave navike, a koliko zdravo srce i um.

Radi se o trećem u nizu Bruninih predavanja za koja se također očekuje velik broj zainteresiranih.

Nakon predavanja u travnju očekuju nas još dva Šimlešina predavanja: 14. svibnja na temu 'Kako uspješno igrati sve svoje uloge u životu?', a zatim slijedi predavanje 11. lipnja na temu 'Kako preuzeti kontrolu nad vlastitim životom?'.


U svojoj knjizi Škola života Bruno Šimleša razbija neke od najčešćih zabluda i krivih uvjerenja o životu, ali i o literaturi samopomoći. Iako se govori o mnogim uobičajenim temama za tu vrstu literature, o njima se ne govori na uobičajen način. U knjizi se demistificira pojam 'ljubavi prema sebi' koja, ako se pravilno razvije, sigurno ne dovodi do osjećaja samoživosti i prepotentnosti, već zdravog cijenjenja sebe i svega što možemo dati drugima. Također, bitno je misliti prvenstveno na sebe, ali ne i samo na sebe. Staviti sebe na prvo mjesto znači zadovoljiti svoje primarne potrebe kako bismo drugima mogli dati ono najdragocjenije što imamo.

Škola života jedna je od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj u posljednje tri godine. Nedavno je objavljeno i slovensko izdanje, u ožujku će biti i makedonsko, a u travnju konačno i američko izdanje! Njegova knjiga 'Ljubavologija' (2011) također je bila mjesecima na vrhovima top lista, a objavljeno je i srpsko, slovensko te makedonsko izdanje!

Inače, Šimleša je 2011. i 2012. održao 10 predavanja na kojima je govorio o temama iz Ljubavologije. Predavanja je posjetilo 5000 ljudi, a njegov cjelokupan honorar doniran je SOS Dječjem selu Hrvatska. I honorar za ova predavanja ići će u humanitarne svrhe.

Cijena ulaznice za jedno predavanje je 30 kuna, Prodaja ulaznica: V.B.Z.-ove knjižare (Centar Kaptol, Nova Ves 17, Branimir centar, Ulica kneza Branimira 29 i Tomićeva 2) i Planetopija (Ilica 72).