TOP PET KRITERIJA

Kako muškarci biraju dugoročne partnerice?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.10.2010 09:44
  • Objavljeno 26.10.2010 u 08:00
muškarac žena par

muškarac žena par

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Iako se neki muškarci možda cijelu mladost zabavljaju s otvorenim djevojkama sklonima zabavi i površnim odnosima, u konačnici za život biraju potpuno drukčiju partnericu. Zašto? Zato što od dugoročnih partnerica žele drukčije kvalitete

Muškarci imaju dvije liste kriterija za žene – jedna sadrži kvalitete koje su važne za kratkoročne partnerice, a druga kriterije koje moraju ispunjavati partnerice za duge staze. Te dvije liste su različite. Evo koji su kriteriji muškarcima dokazano važni prilikom izbora partnerice s kojom računaju na duže vrijeme:

Corbis

Corbis

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Smisao za humor jedan je od važnih kriterija
Osobnost
Osobnost je teško opisati riječima jer, koliko na svijetu ima ljudi, toliko ima i osobnosti. Dok neki muškarci vole nježne, krhke i pomalo plašljive žene, drugi su skloniji snažnim ženama koje su samosvjesne i samostalne. Dakle, o željama muškarca ovisi kakva će ga osobnost privući. Međutim, koliko god izgledalo kao kliše, privlačna osobnost je ona kada je žena ono što jest i kada ne glumi nekoga drugog.

Privlačnost

Kad traže dugoročne partnerice, muškarci žele privlačne žene. To ne znači da žele one koje uokolo hodaju u ultrakratkim minicama i dubokim dekolteima. Žele žene koje privlače i svojom osobnošću, ali i stilom odijevanja te izgledom tijela. Rekli bismo, mora biti privlačan cijeli paket. I opet, privlačnost je u očima onoga koji promatra – nekome su privlačne ozbiljne i vitke žene u strogim odijela, a drugima slatkice u šarenim haljinama i s možda pokojim kilogramom viška.

Pamet
Iako i danas ima muškaraca koji ne žele pametne žene pored sebe, većina ipak želi da im partnerica za duge staze ima i tu odliku. S pametnim ženama lakše je živjeti, a one znaju i priskočiti u pomoć kada se dogode neki ozbiljni problemi. Pametne žene s ponosom uvode u svoje društvo i ne boje se da će ih osramotiti. Osim toga, ako od žene žele i djecu, tada će svakako htjeti da im potomstvo odgaja pametna žena.

Smisao za humor

Život je, naravno, uvijek ljepši uz osobe koje imaju smisao za humor. Smijeh je lijek, ali i snažan afrodizijak, pa ne čudi da muškarci navode smisao za humor kao jednu od glavnih odlika partnerica koje žele na duge staze. Žena koja ima smisao za humor ugodno je društvo čak i u najtežim trenucima.

Dobro tijelo

Prilikom odabira dugoročnih partnerica, muškarci procjenjuju i ženino tijelo. Budući da su vizualna bića, žele da njihove partnerice budu lijepo građene. To, dakako, ne znači da moraju imati savršeno tijelo, ali muškarci od svoje potencijalne supruge očekuju da bude skladno građena. Lijepo tijelo pokazuje i da se žena brine za sebe te da će se znati brinuti i za svog muškarca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!