TERAPIJA ZA SUPERHEROJE

Kako mališanima olakšati terapiju za rak?

08.06.2013 u 13:57

Bionic
Reading

Brazilski liječnici smislili su pametan način da djeci olakšaju kemoterapiju i ponudili su im superterapiju - terapiju dostojnu superjunaka

Maligne bolesti izrazito su teške za tijelo i za duh, a kada se radi o malim bolesnicima, djeci, tada je taj teret još teži. Prvi korak ka ozdravljenju je pozitivan stav i uvjerenje u izlječenje, istaknut će mnogi.

Kako bi pomogli mališanima vjerovati u njihov lijek, liječnici Centra za rak A.C.Camargo iz Brazila smislili su inovativnu terapiju za superheroje.

Izradili su navlake za infuziju s lijekom sa zaštitnim znakovima Supermana, Flasha, Green Lanterna, Wonder Woman i sličnih superheroja ujedinjenih u Ligu pravde (skupina superheroja u izdanjima stripova DC Comics).

Jednako tako, sjajni liječnici sami su stvorili niz stripova u kojima ovi superheroji prolaze kroz slične problema kao djeca na onkološkom odjelu bolnice. Uzimajući posebnu formulu za superheroje kako bi povratili snagu, oni ozdrave i tako bolesnim mališanima pružaju nadu i vjeru u njihovo izlječenje.

Više pročitajte na ordinacija.hr