IDEJE ZA MAŠKARE

Kako izraditi odlične i besplatne dječje kostime?

25.02.2011 u 08:52

Bionic
Reading

Približavaju se maškare, a vi još niste smislili kostime za klince? Umjesto da potrčite u trgovinu i potrošite gomilu novca, zanimljive kostime uz malo truda možete izradite i kod kuće, pritom uštedjeti koju kunu, a klincima priuštiti nezaboravan doživljaj

Najzabavniji i najmaštovitiji dječji kostimi nalaze se na dnu gotovo svakoga ormara, a za njihovu izradu potrebna je dobra ideja, malo mašte, stara odjeća, obuća, nakit i šminka. Kako biste ove godine izbjegli trošenje novca na skupe kupovne kostime, donosimo vam kreativne ideje za njihovu izradu, a na vama je da zavirite na dno ormara i potražite iskoristive stvari.

Djevojčice je vrlo lako maskirati u uvijek popularnu princezu, misicu ili vilu. Dovoljno je pronaći i odjenuti lepršavi haljinicu, na koje možete i našiti šarene trakice i volančiće, staviti nakit, narukvice i tijaru. Djevojčice koje razmišljaju o karijeru medicinske sestre oduševit će kostim napravljen od najobičnije bijele pamučne suknjice, bijele majice, tenisica i hulahopki.

Kostim malene Romkinje uvijek je veseo i zabavan, a još je bolje što vam za njegovu izradu ne treba više od pola sata. Jedino pravilo koje vrijedi za izradu ovoga kostima je da pravila nema - kombinirajte što više slojeva u što više boja s neizostavnim resicama, šalovima i maramama, a za potpuni dojam našminkajte oči tamnom šminkom.

Roditelji koji su skloniji eksperimentiranju mogu se odvažiti i na izradu kostima mumije od najobičnijeg toaletnog papira ili pak na izradu kostima duha od stare plahte koji će sigurno razveseliti mališane, a kako to izvesti, možete pogledati u videu.

Kostimi s motivima životinja kao što su maca, pas ili miš su klasici, a odlična vijest je da se vrlo jednostavno izrađuju. Za izgled malenoga miša dovoljno je odjenuti pamučnu trenirku s kapuljačom, a uši možete napraviti pomoću rajfa ili jednostavno nadošiti na kapuljaču. I ne zaboravite nacrtati brkove!

U nedostatku materijala i ideja, spas možete potražiti u šarenom kolaž papiru od kojega možete izraditi razne dodatke za kostim poput kape, perjanice i šešira ili pak cijelu masku. Gotove kostime ukrasite zajedno s klincima pomoću flomastera ili papira u kontrastnoj boji.


Za izradu kostima uvijek veselog klauna potrebna će vam biti šarena odjeća, perika, šminka i, naravno, nezaboravni veliki crveni nos, a malenog gusara obucite u crne hlače i poderanu bijelu majicu kratkih rukava. Ne zaboravite mu staviti mu maramu oko glave i povez preko oka, a plastična sablja će upotpuniti dojam. Kostim malenog kauboja možete stvoriti u nekoliko minuta, a sve što će vam biti potrebno su traperice, karirana košara, marama, šešir i plastični pištolj.

Oni hrabriji mogu se odlučiti na maskiranje svoga mališana u popularnog Avatara. Za ovu masku potrebno je malo više vremena, truda i puno boje, a kako to uspješno napraviti, pogledajte u videu.