12. LIPNJA, HOTEL PANORAMA

Kako holistički pristupiti ravnoteži tjelesne težine?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.06.2012 13:40
  • Objavljeno 08.06.2012 u 11:45
žena hrana dijeta višak kilograma

žena hrana dijeta višak kilograma

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

U zagrebačkom hotelu Panorama 12. lipnja, s početkom u 10 sati, održat će se okrugli stol 'Holistički pristup ravnoteži tjelesne težine'

Kako holistički pristupiti ravnoteži tjelesne težine? Koji su zdravstveni problemi koji nastupaju kao posljedica prekomjerne težine? Koje zdravstvene metode pomažu na putu redukcije i ravnoteže tjelesne težine? Što na ovom polju nudi klasična, a što biološka medicina? Rezultiraju li dijete bumerang efektom i zašto? U čemu se krije rješenje za učinkovitu borbu s pretilošću i debljinom te koja se rješenja nude u preveniranju navedenih stanja? Sve su to samo neka od pitanja kojim će se baviti okrugli stol 'Holistički pristup ravnoteži tjelesne težine', tijekom kojeg će nastupiti sljedeći stručni sudionici:

Aleksandar Soltyšik, dr. med.: Uravnoteženjem tjelesne težine do vitalnosti cjelokupnog organizma;
A. K., korisnik: Moje iskustvo u procesu redukcije tjelesne težine;
Karmen Matković, dipl. ing. preh. teh., nutricionist: Koja je tvoja definicija hrane?;
Jasna Šafar, quantum coach: Sedam vrsta gladi – svjesnost u svakom trenutku

Okrugli stol moderirat će Emina Pršić, poznata hrvatska voditeljica i kolumnistica portala Ordinacija.hr.

Okrugli će se stol baviti tematikom redukcije i održavanja ravnoteže tjelesne težine te naglasiti važnost interdisciplinarnog i holističkog pristupa ovom javnozdravstvenom problemu koji je u Hrvatskoj u posljednjih par godina uzeo maha s obzirom na podatke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naime, 38,1 posto odraslog stanovništva u Hrvatskoj se suočava s povećanom tjelesnom težinom, a 20,4 posto odraslog stanovništva je pretilo.

‘Prekomjerna tjelesna težina nije samo estetski problem suvremenog čovjeka, već i javnozdravstveni problem, a u prilog tome govori i činjenica da se 38,1 posto odraslog stanovništva u Hrvatskoj suočava s povećanom tjelesnom težinom, a 20,4 posto odraslog stanovništva je pretilo. Dosadašnje nastojanje da se fokusiramo samo na sustavno i holističko liječenje pretilosti neće uroditi potrebnim promjenama već je dodatno bitno i interdisciplinarno usmjeravanje i na preventivu', izjavio je za ovu prigodu Aleksandar Soltyšik, dr. med.

Predstojeći okrugli stol informirat će javnost o najvažnijim saznanjima iz područja ravnoteže tjelesne težine te liječenja povećane tjelesne težine i pretilosti, kao i o preventivnim mjerama koje uvelike mogu pospješiti kvalitetu življenja svakog pojedinca. Prisustvo na okruglom stolu besplatno je za sve posjetitelje. Okrugli stol organizira tvrtka Terra-Lab kojoj je cilj promicanje sveopćeg zdravlja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi