LAKO I UKUSNO

Kako brzo napraviti umak od rajčice bez recepta

09.01.2015 u 08:46

Bionic
Reading

Ako išta volimo u kulinarskim receptima, onda su to trikovi kojima ćemo nešto brzo skuhati, a i dalje će biti ukusno

Umak od rajčice jedinstveno je jelo koje možemo kombinirati s raznim prilozima, od tjestenine do njoka ili riže, a kada je ukusan i jednostavan za napraviti, računica je tu.

Slavni chef Trou Normand, koji godinama radi u San Franciscu, ima svoj trik kako pripremiti fantastični umak od rajčice i uštedjeti vrijeme.

Za Yahoo Food je otkrio kako će većina kuhara savjetovati da je prethodno potrebno nasjeckati sve sastojke od luka do celera ili češnjaka na jednake komadiće, ovisno što je kome draže, ali to jednostavno oduzima previše vremena.

Normand smatra kako uopće nije bitno kako su sastojci nasjeckani kada će se termičkom obradom stopiti s umakom i biti neprepoznatljivi na kraju. On radije nasjecka sve namirnice malo usitni ako se radi o većim komadima i zatim sve zajedno ubaci u blender

Nakon toga ga pirja, doda umak od rajčice i umak je brže gotov budući da usitnjeno povrće ne treba dugo kuhati. Osim toga, umak od rajčice je bez sitnih komadića i kompaktan pa će možda djeca radije pojesti budući da često znaju prigovarati da ne žele jesti povrće.