IK STUDIO PREDLAŽE:

Kako bi trebao izgledati trendi muškarac

11.03.2013 u 15:45

Bionic
Reading

Hrvatski dizajner Ivica Klarić će u subotu, 16. ožujka, na Perwoll Fashion.hr-u održati veliku reviju kojom će obilježiti deset godina od pokretanja IK Studija. Tim je povodom snimio i ovu zanimljivu modnu kampanju

Ivica Klarić, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih modnih dizajnera u Hrvatskoj, ove godine slavi 10 godina od pokretanja IK Studija, branda koji je kroz godine postao sinonim za izradu najkvalitetnijih hrvatskih odijela.

Glavni protagonist i zaštitno lice kampanje za sezonu jesen-zima 2013/14. mladi je Vlaho Arbulić, koji je pred objektivom Jelene Balić izvrsno predstavio Klarićeve tri linije – poslovnu IK liniju za ozbiljnog muškarca, casual liniju te IK Studio young. Kampanja je snimana u prekrasnom ambijentu Ministry Of Beauty u Zagrebu, a za Make up & Hair pobrinula se Silvija Stojanović.

U prvom planu je kolekcija za jesen zimu, koja se temelji na nepresušnoj engleskoj klasici, najudobnijim komadima muških odjevnih predmeta, sakoa, kaputa, jakni i hlača. Moglo bi se reći da se radi o bezvremenskim komadima koji su naglašeni detaljima i koji su kao takvi karakteristični za kolekcije IK Studija. Linije prisutne u kolekciji su svakako slim fit, a isto tako je prisutan i komfor koji je 'must have' za sljedeću sezonu. Kolekcija je u tamnim tonovima, a smeđe, plave i sive, usto i bež nijanse se protežu i u detaljima poput paspula, gumba, u kombinaciji na pojedinim odjevnim predmetima. Neizostavna crna okosnica je kolekcije i u teksturama i u gramažama.

Na samoj reviji na Perwoll Fashion.hr-u Ivica će predstaviti reinterpretirane komade iz prethodnih kolekcija IK Studija koji su vješto uklopljeni u novu kolekciju. Time se pokazuje bezvremenost samih komada, odnosno stil koji u ovom slučaju nadilazi trend.

'Jako je lijepo pripremati reviju za 10. godinu postojanja vlastitog branda. S jedne strane sam iznimno uzbuđen i sretan, dok s druge strane pokušavam na to sve gledati kao još jednu reviju u nizu i kao samo jedan korak dalje. Sada predstavljam kampanju koja najavljuje samo djelić toga što ćete u subotu vidjeti na pisti Perwoll Fashion.hr-a', izjavio je Ivica Klarić.

Punih 10. godina prošlo je od kada je Ivica Klarić otvorio vrata svojeg IK Studija. U tom velikom razdoblju Ivica je oduševljavao javnost svojim iznimnim kolekcijama i kampanjama iz sezone u sezonu. Kreirajući i muške i ženske modele postajao je sve jača i zapaženija karika u hrvatskom modnom lancu. Zadnjih šest sezona okrenuo se kreiranju i izradi isključivo muških kolekcija te ga vrlo često nazivaju kraljem hrvatske muške mode. Poznat je po svojoj visokoj estetici, besprijekornom kroju te fenomenalnoj izradi po mjeri.