DRUGA KOŽA

Kakav make up će vas pomladiti?

05.10.2011 u 09:17

Bionic
Reading

Većini žena život je nezamisliv bez pudera, ali malo je koja zadovoljna svojim izborom. Srećom, pojavile su se nove formule!

Kao što hlače, kaput ili cipele u modom carstvu pripadaju kategoriji tzv. ključnih komada, u svijetu kozmetike to počasno mjesto zauzimaju tekući puderi. Za razliku od odjeće, puderi pripadaju najosjetljivijoj kategoriji jer od njih ne očekujemo ništa manje od čuda – po mogućnosti 'photoshop efekt'.

Čak i ako nađemo puder odgovarajuće nijanse, nakon prvog nanošenja često ustanovimo da nam je za broj 'preuzak', odnosno da isušuje lice i stvar dojam 'tijesne kože'. Baš kao i u slučaju kad nabavite za nijansu pretaman puder, rješenje je više nego jednostavno: pomiješajte ga sa svojom uobičajenom hidratantnom kremom.

Imajući na umu želje i potrebe sve zahtjevnijih žena i sve žešće konkurencije, ove su se jeseni pojavili puderi nove generacije koje obećaju upravo to: čudo.

Uglednoj puderskoj dinastiji, čiji su ponosni članovi među vizažistima hvaljenih Vita i Aqua Lumière, Chanel je pribrojio novu uzdanicu – Perfection Lumière. Superfina tekstura novog hidratantnog i matirajućeg tekućeg pudera, osim kamuflažnih, ima i pomlađujuća svojstava. Naime, dvije vrste mikročestica reflektiraju svjetlost i 'zamagljuju' nepravilnosti.

Prošlogodišnji tekući hit iz Lancômeove 'tvornice ljepote' pojavio se u kompaktnom agregatnom stanju. Raskošni Teint Miracle Compact krasi zahvalna kremasta tekstura koja se lako razmazuje i brzo upija. Zahvaljujući praktičnom pakiranju, uvijek vam je pri ruci kad trebate matirati kritičnu T-zonu.

Nakon tekućih i kremastih, sve su traženiji i puderi u formi pjenica. Tako se Catriceov Matt MousseMake-up ne diči samo maskirnim sposobnostima nego i najkonkurentnijom cijenom na tržištu.