važnost fizičke aktivnosti

Kada je zdravlje u pitanju ne bi trebali imati izgovore!

23.12.2020 u 14:35

Bionic
Reading

Godina koja je iza nas je po mnogo čemu drugačija od onih koje pamtimo. Pandemija bolesti koja nam je u ovoj godini promijenila životne navike širi se i dalje i mijenja tijek naših života

Sve te promjene treba okrenuti na dobro i uvesti neke zdrave navike te se pobrinuti za vlastito zdravlje, a među promjenama svakako se treba naći i fizička aktivnost. Najčešći razlozi za bavljenje fizičkom aktivnošću su skidanje kilograma ili oblikovanje tijela. Kako su se trendovi promijenili i većina ljudi obavlja svoje poslovne aktivnosti iz vlastitih domova, fizička aktivnost treba postati svakodnevna rutina kako bi svoje tijelo održali zdravim.

Tjelesna aktivnost utječe na zdravlje mišićnog, srčano-žilnog i koštanog sustava, ali i na naše psihičko zdravlje. Fizičkom aktivnošću potiče se proizvodnja endorfina koji je zaslužan između ostalog i za osjećaj zadovoljstva, sreće i smirenosti. Fizička aktivnost utječe i na san i na koncentraciju, a bavljenjem bilo kojim oblikom fizičke aktivnosti smanjujemo rizik od niza bolesti kao što su srčani udar, visoki krvni tlak, razne bolesti srca i slično.

Tjelovježbe Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Nisu teretane i fitness centri jedina mjesta na kojima možete vježbati!

Tako je, vježbati možete i u udobnosti vaših domova. Upravo je to glavna misija našeg ML Locomotion tima koji vam nudi širok spektar usluga sa ciljem bržeg i uspješnijeg oporavka od raznih vrsta ozljeda i oboljenja upotrebom različitih terapijskih tehnika i metoda vježbanja. Također, nudimo i tretmane za prevenciju mogućih zdravstvenih problema uz provjerene kineziološke i fizioterapeutske metode rada, a u sklopu naših usluga nalaze se i stručni individualizirani sportski treninzi.

Sve te usluge vam možemo ponuditi bez potrebe za odlaskom iz vašeg doma na način da zajedno detektiramo vaš problem i uzrok samog problema te ga rješavamo uporabom različitih terapijskih tehnika i metoda vježbanja, kao što su sportske i medicinske masaže, različiti elementi kiropraktike, manualne tehnike, elementi kinezitapeinga te ostalih metode vježbanja.

Zadovoljni klijenti su dokaz da rješavamo kronične tegobe koje su posljedica svakodnevnog ponavljanja istih pokreta te loše tjelesne posture koja je danas uzrokovana ponajviše sjedilačkim načinom života. Osim toga, nudimo i prilagođene vježbe osobama s degenerativnim oboljenjima. Osim raznih oboljenja, bavimo se i  postoperativnom rehabilitacijom i rehabilitacijom nakon lomova i mehaničkih ozljeda. Svjesni smo da suvremeni način života može dovesti do potpune tjelesne iscrpljenosti zbog stresa ili nekih drugih razloga, te Vam nudimo pomoć i kod takvih slučajeva.

ML Locomotion nudi potpunu uslugu muškarcima i ženama svih dobnih skupina koja uključuje dolazak na vašu adresu, rad s iskusnim stručnjacima i modernom opremom kao i mogućnosti prevencije i sportskog treninga. Naš je cilj vratiti Vašem tijelu optimalnu funkciju, to jest, osigurati što brži povratak u stanje prije bolesti ili ozljede, kako biste se neometano vratili aktivnostima svakodnevnog života. Pristupamo Vam individualno i na holistički način, što znači da Vaše tijelo sagledavamo kao cjelinu te na temelju dosadašnjih iskustava, možemo pružiti garanciju uspješnog detektiranja i rješavanja ili ublažavanje problema sa ciljem osiguravanja zdravije i bolje budućnosti.